Maros megyére is átterjed a székely hokiláz

Marosvásárhely környékén is sátortetős műjégpályát épít a magyar kormány.
Hirdetés

Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy és Gyergyószentmiklós után Marosvásárhely lehet a székely jégkorongozás új állomása: negyedik helyszínként Marosvásárhely környékén is műjégpálya épül a magyar kormány támogatásával. Erről hétfőn írtak alá együttműködési megállapodást Marosvásárhelyen a Maros megyei önkormányzat, a Visit Mures Egyesület és a Mens Sana Alapítvány vezetői.

Tánczos Barna, a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnöke az MTI-nek elmondta, a magyar kormány támogatásával eddig három sátortetős műjégpályával bővítették a székelyföldi jeges sportok infrastruktúráját.

A negyedik, Maros megyei létesítmény működtetését a megyei önkormányzat vállalja. A magyar kormány csupán az építést támogatja, a 850 ezer-1 millió eurós beruházás 90 százalékát biztosítja. A műjégpályán a környékbeli iskolák diákjainak korcsolyaoktatására használják, míg délutánonként az U12-es korosztályig jégkorongedzéseknek és más jeges sportoknak ad otthont. Már idén, de legkésőbb a jövő év első két hónapjában felavatnák.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia hálózatában jelenleg több mint 7 ezer gyerek korcsolyázik hetente, az újabb műjégpálya építésével ezek száma tízezerre nőne. Tánczos Barna szerint a létesítmények révén az elmúlt két évben megháromszorozódott a 8-10 év alatti gyerekek létszáma a jégkorong utánpótlásban.

 

Hirdetés