Foci-vb, 24. nap: Anglia kifejelte a svédeket, 11-esekkel búcsúztak az oroszok

A horvátok ismét jobban lőtték a 11-eseket, húsz év után jutottak újra elődöntőbe.
Hirdetés

A vb legjobb reakcióideje: Horvátország. A dánok ellen két és fél, most nyolc perc alatt egyenlítették, miután az ellenfél megszerezte a vezetést.

A vb hiú reménykeltője: Mário Fernandes. A brazilból honosított orosz jobbhátvéd a hosszabbítás vége előtt öt perccel fejelte azt a gólt, amellyel az oroszok elodázták a kiesést, hogy a szétlövésben a kapu mellé lőjje a saját 11-esét.

Horvátország új hőse: Danijel Subašić. A Monaco kapusa sérülten védte végig a hosszabbítást, mert csapatának már nem maradt cseréje, de így is volt két látványos védése, majd az első 11-est is kiütötte.

A nap hülye Panenkája: Fjodor Szmolov. Az orosz csatár megpróbált a legendás csehszlovák játékos módjára finoman a kapu közepébe pörgetni, de olyan lassan lőtte meg a labdát, hogy az elvetődő Subašićnak maradt ideje visszanyúlni.

A nap tökös legénye: Ivan Rakitić. Hat nap alatt másodszor állt oda az utolsó 11-eshez, és ismét tökéletesen lőtte.

OROSZORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 2-2 – 11-esekkel 3-4
Oroszország: Akinfejev – M. Fernandes, Kutepov, Ignasevics, Kudrjasov –Kuzjajev, Zobnyin – Szamedov (Jerohin, 54.), Golovin (Dzagojev, 102.), Cserisev (Szmolov, 67.) – Dzjuba (Gazinszkij, 79.).
Horvátország: Subašić – Vrsaljko (Ćorluka, 96.), Lovren, Vida, Strinić (Pivarić, 74.) – Modrić, Rakitić – Rebić, Kramarić (Kovaćić, 88.), Perišić (Brozović, 63.) – Mandžukić.
Gólszerzők: Cserisev (31.), M. Fernandes (115.), illetve Kramarić (39.), Vida (101.)
11-esek: Szmolov (védés), Brozović (0-1), Dzagojev (1-1), Kovaćić (védés), M. Fernandes (mellé), Modrić (1-2), Ignasevics (2-2), Vida (2-3), Kuzjajev (3-3), Rakitić (3-4)

Anglia kifejelte a svédeket

A meccs Harry-je: Maguire. A vb elsőszámú gólkirály-jelöltje, Kane, ezúttal helyzetbe sem került, de druszája kibillentette a holtpontról a torna eddigi legstatikusabb meccsét. Ez volt Anglia ötödik szöglet után szerzett gólja a vb-n, és három büntetőjükből kettőt szintén sarokrúgások alkalmával harcoltak ki.

A meccs Mikulása: Emil Krafth. A Lustig eltiltása miatt a vb-n először kezdő svéd jobbhátvéd az első gól előtt szögletrúgással ajándékozta meg az angolokat, a másodiknál pedig előzékenyen engedte kapura fejelni Dele Allit.

Hirdetés

 

 

A meccs kulcsfigurája: Jordan Pickford. Az évtizedeken át kapusgondokkal küszködő angol válogatott a tornán először zárt kapott gól nélkül. Az Everton hálóőre ugyan csak három lövést kellett hárítson, de valamennyi esetben óriásit kellett mentsen.

A vb legerősebb csoportja: G. Mindkét innen továbbjutó csapat, Belgium és Anglia is eljutott az elődöntőkig. Bárhogy is taktikáztak a tartalékokkal megvívott egymás elleni meccsen, mindkettőjüknek bejött a dolog.

SVÉDORSZÁG–ANGLIA 0-2
Svédország: Olsen – Krafth (Jansson, 85.), Lindelöf, Granquist, Augustinsson – Claesson, Larsson, Ekdal, Forsberg (Olsson, 65.) – Berg, Toivonen (Guidetti, 65.).
Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Lingard, Henderson (Dier, 85.), Alli (Delph, 77.), Young – Sterling (Rashford, 90+1.), Kane.
Gólszerzők: Maguire (30.), Alli (59.)
 

Az elődöntők műsora:

Július 10., kedd, 21.00: Franciaország–Belgium
Július 11., szerda, 21.00: Horvátország–Anglia
 

A góllövő-lista élmezőnye:

6 gólos: Harry Kane (angol)
4 gólos: Cristiano Ronaldo (portugál), Romelu Lukaku (belga), Gyenisz Cserisev (orosz)
3 gólos: Kylian Mbappé, Antoine Griezmann (franciák), Diego Costa (spanyol), Artyom Dzjuba (orosz), Edison Cavani (uruguay-i), Yerry Mina (kolumbiai)

Hirdetés