Liviu Dragnea ráuszította a fináncot Klaus Iohannis államelnökre

Románia urai egészen alacsony szinten szopatják egymást.
Hirdetés

A mioritikus haza legfelsőbb politikai polcain van egy olyan verseny, hogy az a menőbb arc, aki a másik felet jobban tudja fikázni.

Liviu Dragnea legújabb akciója arról szólt, hogy csütörtökön ráuszította a fináncot (oké, az adóhatóságot) Klaus Iohannis elnökre. A lehető legnagyobb nyilvánosság előtt. És ezzel át is adjuk a szót a mioritikus haza koronázatlan királyának:

„Én csak azt kérdezem Mișa úrtól, aki az Adóhatóság elnöke, hogy a nevezett intézmény, meg a pénzügyminisztérium vajon szándékozik-e behajtani a sok százezer eurót Iohannis elnöktől. Így kérdezem tőle, a nyilvánosság előtt: vajon annyi pénzük van, hogy nincs többre szükség? Talán itt az ideje egy fiskális amnesztiának, ha túl sok pénz van, és megteltek a kincstár, vagy Mavrodin úr (Tiberiu Mavrodin, a pénzügyminisztérium államtitkára – a szerk.) kofferjai.

Azért kérdezem, és nem telefonon, hanem nyilvánosan, mert ezt a kérdést nagyon sokszor feltették már a tévékben, és látom, nem válaszol rá senki. Létezik egy bűnügyi feljelentés is Iohannis úr ellen, és nem csak. Persze, ez egy pingponglabda, a DNA-tól a szebeni ügyészségre pattan, onnan meg vissza a DNA-hoz, mert félnek. Több, hamis dokumentumok alapján szerzett házról beszélünk, és arról a több százezer euróról, amit nem adtak vissza a román államnak. Pont. Ha már büntetőügyekről van szó, ahol nincs helye az értelmezéseknek, mert dokumentumokkal bizonyítható tettek.”

Persze, a finánc mindenkivel foglalkozzon, tette hozzá Románia erős embere. Mindenkivel, csak épp Iohannis úrral kell elkezdenie. Ja, és az újságírók megkérdezték Dragnea urat, hogy az ilyen akciók az államot megkárosító és elítélt személyekre is érvényesek-e. Dragnea úr ezt válaszolta: „Végleges ítélet esetén? Miért ne?”

Hirdetés

És tessék csak nézni, milyen jól mennek a dolgok Romániában. Ha Dragnea főnök kérdez, azonnal válaszolnak az illetékesek. Ezúttal maga Eugen Teodorovici pénzügyminiszter sietett reagálni. Azt mondta, Misa úr (a fináncelnök, ugye) kötelessége, hogy behajtsa az ominózus összegeket, mindegy, hogy Iohannisról, valamely magánszemélyről vagy cégről van szó. És bizony, az akció már el is kezdődött.

Na kérem, hát ilyen egy fasza demokráciában élünk.

Hirdetés