Egy út leaszfaltozásának állítottak emlékművet dél-Romániában

Nem, ez nem vicc.
Hirdetés

Sokféle emlékművet láttunk már életünkben, amelyek sokféle eseménynek állítanak emléket, de őszintén meg kell vallanunk: mélységes elismeréssel és tisztelettel hajtunk fejet a dél-romániai Dolj megyében található Vela község elöljárói előtt.

Ők ugyanis olyasminek állítottak emlékművet, aminek tudomásunk szerint eddig senki: egy útszakasz leaszfaltozásának.

Az emlékmű amúgy teljesen emlékműszerű, hasonlatos a világháborús emlékművekhez. A szövege szerint ugyanakkor a községi út leaszfaltozásában dicsőséget szerzett személyek emlékét örökíti meg.

És itt az első probléma.

A helybeliek ugyanis sérelmezik, hogy a márványtáblán csapán az elöljárók és a helyi közgyűlés tagjainak nevét tüntették fel. Egy, a Digi 24 által megszólaltatott közmunkás például igencsak nehezményezi, hogy bár ő maga is dolgozott az emlékmű építésén, róla senki sem emlékezett meg.

Hirdetés

Alex Voinea, a község alpolgármestere szerint az elöljárók és a polgárok közösen döntöttek az emlékmű felállításáról, mivel mindenki nagyon örült az aszfaltnak.

És akkor most jön a csattanó: menet közben kiderült, hogy a rendelkezésre álló pénz nem elegendő, úgyhogy az aszfaltozás csak részben valósult meg – a műút épp az emlékmű közelében ér véget, hogy átadja a helyét a megszokott, keskeny, gidres-gödrös földútnak.

A helybeliek viszont legalább az emlékműre nagyon büszkék.

Hirdetés