Az egész hétvégét elmossa az eső

Ne most akarjon kirándulni a Kárpátokban.
Hirdetés
Újabb, jelentős mennyiségű csapadékra és fokozott légköri instabilitásra vonatkozó riasztásokat adott ki szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat kilenc megyére. Kilenc megyében narancssárga, 19 megyében sárga riasztás van érvényben.
 
Szombaton 10 órától 23 óráig Moldvában, a Keleti-Kárpátok és a Déli-Kárpátok térségében jelentős mennyiségű, négyzetméterenkénti 50 liter, helyenként akár 60-70 liter csapadékra kell számítani. Narancssárga riasztás van érvényben Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bákó, Kovászna, Hargita, Brassó és Szeben megyében.
 
A meteorológusok szerint kisebb területeken és rövidebb ideig lehet légköri instabilitásra számítani az ország más térségeiben is.
 
Szombaton 10 órától vasárnap reggel 6 óráig 19 megyében elsőfokú, sárga riasztás van érvényben a rossz idő miatt. A figyelmeztetés Erdélyt, Máramarost, a Körösök vidékét és a Bánságot is érinti. A jelzett területeken villámlással kísért felhőszakadások várhatók, időnként megerősödik a szél. A lehulló csapadék mennyisége eléri a 25, helyenként a 40-50 litert négyzetméterenként.
 
Vasárnaptól javul valamelyest az idő, jósolja a szentegyházi meteorológus, aki tegnap beintett a látványos felhőknek, de mára megbánta:
 
Hirdetés