Kik nem ünneplik idén az Egyesült Államokat?

Akiknek az amerikai követség rendszeresen beszól: Dragnea, Tăriceanu és Dăncilă távolmarad a bulitól.
Hirdetés

Ma ünnepli a bukaresti amerikai nagykövetség a Függetlenség napjának 242. évfordulóját, de az ország legfőbb közméltóságainak háromnegyede nem megy el a fogadásra. 

Liviu Dragnea, a képviselőház elnöke, Călin Popescu Tăriceanu, a szenátus elnöke és Viorica Dăncilă miniszterelnök távolmarad az év legfontosabb amerikai ünnepétől, árulták el névtelenséget kérő források a Mediafax hírügynökségnek.

A július 4-t ma ünneplő követségen este fél nyolctól tart beszédet Hans Klemm távozó nagykövet. Az ünnepségen szokása szerint résztvesz Klaus Iohannis államfő. 

Hans Klemm rendszeresen beszólt a kormány és a kormányzó Szociáldemokrata Párt vezetőinek, hogy Amerika nem helyesli a korrupcióellenes harc és korrupciót büntető törvények lazítását, az ügyészek jogkörének megnyirbálását.

Hirdetés

Az Egyesült Államok legutóbb épp tegnap bírálta Romániát: Mike Pompeo külügyminiszter azt rótta fel a román kormánynak, hogy ugyan történtek előrelépések, de a kormány továbbra sem tesz eleget az embercsempészet visszaszorításáért és az áldozatok védelméért.

Hirdetés