A bukaresti kormány annyira hülye románból, hogy muszáj volt tennie valamit

Vett is magának jó sok szótárat. Meg nyelvtankönyvet. A mi pénzünkön, persze.
Hirdetés

A reális és virtuális közvélemény hónapok óta azokon a bakikon röhög, amelyeket a kormány tagjai, elsősorban maga a miniszterelnök asszony elkövet, miközben a nagy igazságokat mondják a mikrofonban. Ott van, ugye az egyik leghíresebb, amikor Dăncilă asszony kétezerhúsz helyett lazán húsz-húsznak nevezte a 2020-as évszámot.

Persze, mondják ők, hogy nem a nyelvtan a lényeg, az ész, ami vág, de úgy tűnik, mégis arra a következtetésre jutottak, tenni kellene valamit az ügyben. Tettek is. A kormány kapta magát, és az adófizetők pénzéből vásárolt magának egy csomag szótárat meg nyelvtankönyvet. (Ott a bizonyíték a Banii noștri / A mi pénzünk csoport Facebook-oldalán.) 400 csomagot összesen. A rendelés az Univers Enciclopedic Books kft-hez futott be, a könyvek teljes ára 52 400 lej (áfa nélkül!), és a rendelés szerint a román kormány bukaresti székhelyére kell őket elvinni. Az értékes oktatási segédanyagokat ingyen fogják kiosztani a kedvezményezettek között. Mert Romániában az állami oktatás ingyenes!

Egy könyvcsomag tartalmaz egy román értelmező szótárat (a híres DEX), egy helyesírási szótárat, továbbá egy alapfokú román nyelvtankönyvet. És ezekből a csomagokból van 400 darab. Tehát, a kormány számítása szerint kábé ennyi hülye van ma a román kormányban.

Hát, úgyis itt a nyár, a szünidő. Jó tanulást, kedves honanyák és honatyák!

Hirdetés

 

Hirdetés