Feljelentették Iohannist

Mert még mindig nem hívta vissza Kövesit a DNA éléről.
Hirdetés

Bűnvádi feljelentést tett ma Klaus Iohannis államfő ellen egy volt polgármester-jelölt, Cătălin Stoichiţă, mert az államelnök az alkotmánybíróság döntése ellenére még mindig nem hívta vissza Laura Codruţa Kövesit a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) éléről.

Az ügyészségi feljelentés mellett kérvényezte a parlament két házelnökétől, Liviu Dragnea PSD- és képviselőházi elnöktől, valamint Călin Popescu Tăriceanu ALDE- és szenátusi elnöktől, hogy kezdeményezzék az államfő felfüggesztését. Stoichiţă annyira eltökélt, hogy kész elkezdeni az aláírásgyűjtést is Iohannis felfüggesztéséért.

Stoichiţă szerint Iohannis az alábbi büntetteket követte el a visszahívás halogatásával:

  • bírósági ítélet be nem tartása,
  • hivatali visszaélés,
  • szolgálati hanyagság,
  • tisztséggel való visszaélés.

Ráadásul szerinte az államfő anyagi, politikai és imázselőnyöket igyekszik ebből nyerni a jövőre esedékes államelnöki választásra az Államelnöki Hivatal erőforrásainak igénybevételével.

Dragnea ma már nem zárta ki a felfüggesztés lehetőségét, Iohannist viszont se a feljelentés, se Dragnea véleménye nem hatotta meg, lazán tekert egyet a Pedálozunk Romániáért túra legelején. A bringások Bukarestből Gyulafehérvárig tekernek a román nemzeti egységért.

Hirdetés

 

 

Hirdetés