A román munkaügyi miniszter vízágyúkkal lövetne a tüntetők közé

Me’ há’ mit mind tüntetnek itt fel-alá. Jogállam van, a kutyaúristenit neki!
Hirdetés

Ő Lia Olguța Vasilescu. Civilben szociáldemokrata hölgy. És munkaügyi miniszter. Főállásban pedig Corneliu Vadim Tudor magyar- és egyébfaló néptribunus ideológiai nevelt lánya, egyben a mioritikus Xena. Tudják, a legendás harcos hercegnő. Aki folyamatosan bizonyítja a szavazók beléje vetett bizodalmát. Keményen, radikálisan intézkedik, reagál. Mint az ősi dák penge.

Ez történt a minap is. Vasilescu asszony igen felháborodott, hogy a párhuzamos állam által pénzelt és irányított, önmagukat románnak nevező csürhe megint tüntet szerte az országban. Kapta hát magát, és személyes Facebook-oldalán megosztott egy videót, amely arról szól, hogyan is kell profin szétoszlatni egy tüntetést, vízágyúk és könnygázgránátok segítségével. Igaz, a videó egy venezuelai akciót mutat be. Viszont a harcias Olguța a klipet egy dél-afrikai polgár oldaláról osztotta meg, aki a bejegyzés alatt megjegyzi, ilyesmire van szükség az ő hazájában is. Nem nehéz megvonni a párhuzamot.

A bejegyzést ugyan már nem találtuk meg Olguța asszony Facebook-oldalán (csak egy erről szóló cikk megosztását), ám a fenti képernyőmentés önmagáért beszél, és maga a videó ott díszeleg a dél-afrikai polgárén.

Hirdetés