Foci-vb, tizenkettedik nap: Uruguay elverte a házigazdát a csoportelsőségért

Egyiptom elbukta az arab derbit a szaúdiak ellen, és harmadik világbajnokságán is nyeretlen maradt.
Hirdetés

Az első csoportgyőztes: Uruguay. Suarezék félóra alatt elintézték a védekezésben nagyon bizonytalan házigazdát, és kapott gól nélkül mentek tovább a nyolcaddöntőbe. Közben a sportszerűségi versenyben is élen állnak, egyetlen sárga lappal.

A nap premierje: Oroszország. A Szovjetunió felbomlása óta először élte túl a csoportkört az orosz válogatott. Hogy ez csak a második helyen sikerült nekik, aligha zavarja őket, mivel a mérkőzés idején fogalmuk se lehetett, hogy alakul a B csoport, és a spanyolokat vagy portugálokat kapják a legjobb 16 között.

A nap veteránja: Esszam el-Hadari. A vb-történelem legidősebb játékosa 45 évesen 161 naposan védte az egyiptomi kaput, és emlékezetesen ünnepelte a jeles eseményt, kivédve al-Muvallad 11-esét. A 153-szoros válogatott hálóőr kolumbiai kollégája, Faryd Mondragón rekordját döntötte meg, aki 2014-ben 43 évesen és 3 naposan védett a japánok ellen.

Büntetőt fogott a korrekorder Esszam el-Hadari | Fotó: FIFA/Facebook

A nap megszakadt sorozata: Szaúd-Arábia. Az ötödik vb-jén szereplő ázsiai csapat eddig csak első fellépésén, 1994-ben tudott meccset nyerni, most a félidők hajrájában lőtt gólokkal 12 sikertelen találkozóból álló rossz sorozatot szakított meg.

A-csoport, 3. forduló: URUGUAY–OROSZORSZÁG 3-0
Uruguay: Muslera – Coates, Godín, Cáceres – Nandez (C. Rodríguez, 73.), Vecino,Torreira, Betancur (De Arrascaeta, 63.), Laxalt – Suárez, Cavani (Gomez, 90+3.). 
Oroszország: Akinfejev – Szmolnyikov, Kutyepov, Ignasevics, Kudrjasov – Gazinszkij (Kuzjajev, 46.), Zobnyin – Szamedov, Alekszej Mirancsuk (Szmolov, 60.), Cserisev (Fernandes, 38.) – Dzjuba. 
Gólszerző: Suárez (10.), Cserisev (23., öngól), Cavani (90.)
Kiállítva: Szmolnyikov (36.)
SZAÚD-ARÁBIA–EGYIPTOM 2-1
Szaúd-Arábia: al-Mojszajlem – al-Breik, O. Havszavi, M. Havszavi, al-Sahrani – al-Faradzs, Otajf, al-Mogavi – Bahebri (Asziri, 65.), al-Muwallad (aé-Sehri, 80.), al-Davszari.
Egyiptom: el-Hadari – Fathi, Gabr, Hegazi, Abdelszafi – el-Neni, Hamed – Szalah, Szaid (Varda, 46.), Trezeguet (Kahraba, 81.) – Mohszen (Szobhi, 64.).
Gólszerzők: al-Faradzs (45+5., 11-esből), al-Davszari (90+5.) illetve Szalah (22.)
A csoport végeredménye: 1. Uruguay 9 pont, 2. Oroszország 6, 3. Szaúd-Arábia 3, 4. Egyiptom 0.
Hirdetés

 

Csak két bekezdésnyi ideje van egy-egy vébémeccsre? Kövesse Góleső érzés sorozatunkat: tömör és plasztikus meccskommentárok a legfontosabb gólokkal.

 

Hirdetés