Meggyilkolt taxisofőr holttestére találtak Temes megyében

A férfit egy mobiltelefonért és pár száz lejért ölték meg, feltehetően két tizenéves fiatal.
Hirdetés

Szombaton történt, hogy a Temes megyei Boldor községhez tartozó Sinersig falu melletti erdőben egy arra járó férfi egy holttestet talált. A helyszínre érkező rendőrség és nyomozó hatóság munkatársai megállapították, hogy az oszlásban levő holttesten erőszak nyomai találhatók.

A vizsgálat során kiderült, hogy egy lugosi taxisofőr holttestéről van szó. Maga a bűncselekmény a június 12-éről 13-ára virradó éjszakán történt, amikor a taxist Daruvár községbe hívták. A helyszínen két fiatalember (az egyik 17, a másik 15 éves) ült be a taxiba, az idősebbik kést rántott és hátulról több szúrást ejtett a taxisofőr nyakán és arcán.

A gyilkosság után a fiatalok kivitték és otthagyták a holttestet a Sinersig melletti erdőben, elvették a halott mobiltelefonját és körülbelül 200 lejnyi készpénzt, aztán elhajtottak Temesvárra, ahol eladtál a telefont, autókáztak, amíg elfogyott az üzemanyag, majd hazatértek Daruvárra.

A Temes megyei rendőrség a szombatról vasárnapra virradó éjszaka elfogta a két gyanúsítottat, akik az ügyészségre kerültek, minősített emberölés vádjával. A 17 éves gyanúsítottat egy másik ügyben is vizsgálják, testi sértés és egyéb erőszakos cselekedetek okán.

Hirdetés