A röhejes kolozsvári bankrablásnál csak a videofelvételek röhejesebbek (VIDEÓval)

A kolozsvári CEC Bank biztonsági kamerái vérbeli komikus jelenetet örökítettek meg, még akkor is, ha a helyzet nagyon nem volt vicces.
Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, a csütörtöki napon lezajlott az év leghülyébb bankrablása. Kolozsváron történt, hogy a központi CEC Bank épületébe berontott egy csuklyás, maszkos, napszemüveges illető, kezében fegyver, és pénzt követelt a banki alkalmazottól. Ám a hős alkalmazott megtagadta a követelést, mire a fegyveres illető pofonok és lövöldözés helyett gyorsan olajra lépett.

Időközben nyilvánosságra kerültek a bank biztonsági kameráinak felvételei. És bizony, tisztán látni, amint az illető bemegy a bankba, az alkalmazottra fogja a fegyvert, aztán kicsit rohangál ide-oda, mint a mérgezett egér, hogy végül dolgavégezetlenül távozzék.

Az igazán röhejes „csemege” azonban nem is ez. A felvételen látható egy hölgy is. Egy ügyfél. Aki a bejárat mellett éppen a táskája fölé hajol és valami papírokat rendezget. A hölgy eleinte észre se veszi az akciózó bankrablót. Aztán mégis ráveti tekintetét, hiszen közvetlenül mellette áll egy adott pillanatban. Látja, látnia kell, hogy maszkos, és persze a jó nagy pisztoly is ott virít a kezében. És a hölgy mit csinál? Nyugodtan folytatja a papírok rendezgetését. Kész. Ilyen nincs, mondanánk. De mégis van. Világosan látszik.

Kapásból a következő magyarázatok jutottak eszünkbe:

1. A hölgy fegyverszakértő, vagy esetleg egy fegyverszakértő neje/élettársa/rokona, és pontosan tudta, amit a rendőrség csak később állapított meg, nevezetesen, hogy a pisztoly nem valódi. Csak amolyan pukkantós játékfegyver. Tehát, gondolta magában, aggodalomra semmi ok.

Hirdetés

2. A hölgy annyira bízott a hazai biztonsági rendszerekben, hogy arra gondolt, rendben, bankrablás zajlik, de mindjárt itt van a kommandó és szépen elintézi a dolgot. Addig pedig jobb, ha nem csap ribilliót és úgy tesz, mintha mi sem történne.

3. A hölgy nagy TIFF-rajongó, és  arra gondolt, hogy épp egy filmforgatás kellős közepére pottyant. Ha pedig így van, akkor amolyan statisztaként neki az a dolga, hogy úgy viselkedjen, ahogy általában egy bankban szokás. Arra persze nem gondolt, hogy egy profi statiszta tudja: egy bankrablás-jelenetkor illik minimum sikoltozni, vagy hasra vágódni.

4. A hölgy annyira hozzáedződött a romániai káoszhoz, hogy egyszerűen az élet velejárójaként kezelte a bankrablást.

Ha önnek van más elképzelése a jelenetről, ne habozzon: írja meg bátran kommentben.

Hirdetés