Tuti, hogy Kolozsvár hozza el idén A világ leghülyébb bankrablása címet

Nem mondjuk, hogy megtisztelő. Viszont irtó röhejes.
Hirdetés

Az eset tényleg megtörtént, mégpedig csütörtök délután három óra körül, rögtön a viharos zuhét követően, Erdély fővárosában, Kolozsvárott, a központi CEC Bank épületében.

Egy maszkos férfi egyszerűen besétált a bankba, odament a pulthoz, elővett egy pisztolyt és felszólította az alkalmazottat, adja oda a pénzt.

És most jön a meredek. A (megjegyezzük, irtó bátor) banki alkalmazott azt mondta a rablónak, hogy ő márpedig nem adja oda a pénzt. Mire a bankrabló fogta magát, és futólépésben elhagyta a bankot, a hírek szerint azért, mert megijedt.

A rendőrség megadta a nyúlszívű bankrabló személyleírását: kábé 20–25 éves férfi, izmos testalkat, sötét ruházat, napszemüveg. A hatóságok már keresik a gyáva bűnözőt.

A bankrabló idétlensége különösen annak fényében meglepő, hogy alig két nappal korábban, június 18-án egy álarcos férfi teljes sikerrel kirabolta a Transilvania Bank kerekdombi fiókját: kerek 20 000 lejt sikerült zsákmányolnia. De hát, így megy ez minden szakmában: van akinek hopp, van akinek kopp.

Hirdetés