A svéd bajnokra készülhet a CFR

Nagyon nagy valószínűséggel a svéd Malmö FF lesz a Kolozsvári CFR futball-csapatának első ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezőiben.
Hirdetés

A sorozatot a második selejtezőkörben kezdő CFR mellé a kedd délutáni sorsoláson az első selejtezőkör 9. párjának győztesét húzták, ami a Malmö és az előselejtezőből továbbjutó csapat párharcát jelenti.

Az UEFA idén jelentősen átalakította a legrangosabb európai kupasorozatot, elsősorban annak selejtezőit: a korábbi tíz helyett immár csak hat juthat el a 32 csapatos csoportkörbe. Ebből négy az úgynevezett „Bajnoki Ág”-ról, ahol az európai ranglistán 11. helynél gyengébben álló országok bajnokai indulhatnak. A román bajnok a második selejtezőkörben kezdi a sorozatot, három kört kell mennie a csoportkörig,

ám ha bármelyik párharcát elbukja, kap még egy esélyt az Európa Ligában.

A négy leggyengébb bajnokság győztesei június 26. és 29. között előselejtezőt játszanak Gibraltáron, ezen az andorrai Santa Coloma, a koszovói Drita, a san marinói La Fiorita és a gibraltári Lincoln Red Imps közül a legjobb játszhat júliusban – az elsőt meccset 10-én vagy 11-én, a visszavágót 17-én vagy 18-án a Malmö ellen az első selejtezőkörben. Akárki is jutna tovább, a 20-szoros svéd bajnok számít esélyesnek a második körbe jutásra. 

Az 1910-ben alapított Malmö a svéd bajnokság, az Allsvenskan történetének legsikeresebb csapata, amely 1979-ben még a BL elődjének számító BEK fináléjába is eljutott, ott azonban 1-0-ra kikapott az angol Nottingham Forresttől. a csapat edzője a német Uew Rösler, akit május közepén neveztek ki, miután a csapat a vártnál gyengébben szerepet az új idényben.

Svédországban ugyanis nem őszi-tavaszi rendszerben, hanem a naptári éveknek megfelelően zajlik a fociszezon,

az idei bajnokságban pedig a Malmö jelenleg csak a tizedik helyen áll. A csapat legismertebb játékosai a 33-szoros svéd válogatott csatár, Markus Rosenberg, valamint az izlandi válogatott világbajnoki keretében szereplő középpályás, Arnór Ingvi Traustason. A malmöi stadion befogadóképessége (22 500 fő) hasonló a fellegvári arénáéhoz.

Hirdetés

A CFR hazai pályán játssza majd az első mérkőzést július 24-én vagy 25-én, míg a visszavágót egy héttel később rendezik.           

 

Hirdetés