Turistáktól lopó romániai álrendőrt kapcsoltak le Budapesten

Találékony volt, annyi szent.
Hirdetés

Csak rövid ideig hihette azt az román állampolgárságú férfit, aki ismeretlen társával rendőrnek adta ki magát, és pénzt csalt ki külföldi turistáktól, hogy megütötte a főnyereményt: az igazi rendőrök mégiscsak okosabbnak bizonyultak nála, és jól lekapcsolták.

A megalapozott gyanú szerint az 55 éves romániai férfi és ismeretlen társa május 30. és június 5. között a Belvárosban, magát rendőrnek kiadva több külföldi turistát igazoltatott, majd a sértetteknél kábítószert és hamis pénzt keresett. A két férfi átnézte a sértettek pénztárcáját, majd a benne lévő pénznek csak egy részét tette vissza, a többit észrevétlenül elrakta.

Az álrendőrök ezzel a módszerrel csaknem 100 ezer forintot csaltak el több turistától.

Elfogásukkor két német állampolgárt „igazoltattak”. Elkérték pénztárcájukat, és amikor visszaadták, az egyik nőnek feltűnt, hogy 300 euróval kevesebb van a tárcában. A sértett az elkövetők után ment, majd amikor a Belgrád rakparton utolérte őket, segítségért kiáltott. Egy járókelő értesítette a rendőröket, és a kiérkezésükig visszatartotta az egyik férfit.

Hirdetés

A nyomozók a román állampolgárt üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, társát továbbra is keresik.

Az nagyon gonosz poén lenne, ezért el sem sütjük, hogy előfordulhat: a turistákat megkárosító szélhámos azért bukott le, mert feltűnt, hogy egy rendőr tud külföldiül.
 

Hirdetés