Újabb román autóbusz balesetezett külföldön

Ezúttal tizenegyen sérültek meg.
Hirdetés

Ismét több román állampolgár került kórházba egy külföldön balesetet szenvedett román busz miatt, és az ok vélhetően ezúttal is a buszsofőr figyelmetlensége: ezúttal a bulgáriai Vidin közelében ütközött egy másik járművel a román utasszállító.

A HotNews értesülései szerint a baleset azért következett be, mert a Görögországból hazafelé tartó busz sofőrje előzetes tájékozódás nélkül kezdett veszélyes előzésbe. A külügyminisztérium közlése szerint 11 román állampolgár enyhe és közepes sérüléseket szenvedett, és orvosi ellátásra szorult. A sérültek közül tíz személyt egy közeli kórházba szállítottak, ám később saját kérésükre kiengedték őket.

A szófiai román nagykövetség konzuli csapata a helyszínre utazott, hogy segítséget nyújtson az arra rászorulóknak. Kapcsolatba léptek az utazást szervező céggel is, ennek nyomán kiderült, hagy a cég egy másik autóbusza útnak indul, és az összes utast átveszi.

Mint ismeretes, májusban Ceglédbercelnél egy Maros megyei kisbusz balesetezett, a szerencsétlenségben kilencen vesztették életüket. Az ok az volt, hogy a sofőr nem az útra figyelt, hanem a telefonjára, ugyanis élőben közvetítette az utazást.

 

Hirdetés