A PSD elkérte és megkapta a parlament parkolóját

Naná, hogy a gigagyűlésre érkező buszoknak. De már készül a diverzió is.
Hirdetés
A parlament két házának házbizottságai Florin Iordache szociáldemokrata képviselő javaslatára ma megszavazták, hogy a PSD-ALDE kormánykoalíció megkaphassa szombaton a parlament épülete előtti parkolót – tudatja a bizottság egyik tagja, Mihai Goţiu USR-s szenátor saját Facebookján.
 
A parkolót azok használhatják majd, akiket a PSD és az ALDE honatyái „meghívtak” a szombatra szervezett, gigantikusnak szánt nagygyűlésre. Az USR szenátora szerint a közterület pártérdekből történő lefoglalása abszurd és önkényes, de abban reménykedik, hátha precedensként szolgál arra, hogy a jövőben lebontsák a parlament körüli kerítést, az épület körüli parkot és parkolóhelyeket pedig feltétel nélkül használhassák a bukaresti polgárok, nem csak a honatyák meghívottai.
 
Liviu Dragnea, a PSD elnöke a nagygyűlés összehívásakor százezres létszámot említett, tegnap PSD-s belső források már csak mintegy 30 ezer emberrel számoltak. Ha közülük csak 15 ezren érkeznek buszokkal, már az is több mint 300 autóbuszt jelent.
 
Egyébként már készül a PSD-s parkolófoglalás elleni akció Szombat: parkoljunk a parlamentnél néven, de egyelőre csak harmincan jelezték, hogy részt vesznek, így kétségesnek tűnik a sikere. 
 
A PSD-ben nagy erőkkel zajlik a mozgósítás a szombat esti nagygyűlésre. Az ellenzéki Mentsétek meg Romániát képviselőcsoportja szerint törvénytelen eszközöket is bevetnek minél több ember toborzása érdekében, ezért az USR ma bejelentette, hogy jogsegélyt biztosít mindazoknak a közalkalmazottaknak, akiket a PSD megyei szervezeteinek vezetői azzal fenyegetnek, hogy kirúgatják az állásukból, ha nem mennek szombaton Bukarestbe megvédeni a jogállamot.
 
 
Az USR képviselőcsoportjának tagjai azt állítják a fenti videó végén, hogy több személyes megkeresést is kaptak önkormányzati, megyei tanácsi és dekoncentrált intézményekben dolgozó köztisztviselőktől, amelyben arról számolnak be, hogy PSD-s feletteseik kirúgással is fenyegetik őket, amennyiben nem hajlandók Bukarestbe utazni és ott duzzasztani a párt nagygyűlését.

Hirdetés