Jött az árvíz, de a bárka nem: nagymacskák szöktek meg egy állatkertből

Drón segítségével és gyorsan befogták a szökevény oroszlánokat, tigriseket és a jaguárt. A medvét lelőtték, ugye.
Hirdetés

Sikerült rövid idő alatt befogni azt az öt nagymacskát, amelyek pénteken szöktek meg a Németország nyugati részén lévő Lünebach állatkertjéből – közölték helyi illetékesek.

Rendőrök, tűzoltók és állatorvosok nagy erőkkel keresték a Rajna-vidék-Pfalz tartományban lévő Lünebach állatkertjéből megszökött két-két oroszlánt és tigrist és egy jaguárt. Egy medvét lelőttek, amint épp elhagyni készült az állatkertet. A lakosságot felszólították, hogy maradjanak otthonaikban, a házakban, amíg felkutatják az állatokat.

A szökevény nagymacskák felkutatásában drónt is bevetettek, azzal pásztázták át az állatkert víz alá került részét. A Rajna-vidék-Pfalz tartományi településnél éjjel vihar pusztított és árvíz keletkezett, így megrongálódott az Eifel Zoo nevű állatkert kifutóinak kerítése, és elszabadultak a nagymacskák. 

Az állatkert mintegy 50 kilométerre északra van Trier városától, nagymacska populációjáról híres. 1972 óta magántulajdonban működik. A 30 hektáron elterülő Eifel Zoo a honlapja szerint 60 egzotikus és őshonos állatfaj mintegy 400 példányának ad otthont, köztük afrikai oroszlánoknak és szibériai tigriseknek.

Hirdetés