Bilincsbe verve állította elő a rendőrség Ilie Năstase egykori teniszcsillagot

Egy kicsit túl sokat ivott, mielőtt volánhoz ült.
Hirdetés

Az utóbbi években megszokhattuk, hogy Ilie Năstase egykori román teniszcsillag főleg botrányhősi szerepkörben villog, és ezen minőségét pénteken hajnalban sem hazudtolta meg: bilincsben állították elő a rendőrök ittas vezetés miatt.

A bukaresti rendőr-főkapitányság közlése szerint pénteken hajnalban 4 óra 45 perckor Bukarestben, a kínai nagykövetség közelében igazoltatás céljából megállítottak egy gépkocsit.

A jármű 72 éves vezetője szemmel láthatóan talajrészeg volt, de azért a rend éber őrei a biztonság kedvéért alkoholszondával is tesztelni kívánták.  Năstase agya ekkor leolvadt, agresszívvá vált, és szidni kezdte a rendőröket.

Akik ennek nyomán nem teketóriáztak: megbilincselték, és bevitték vérvizsgálatra.

Năstase azonban nem engedte, hogy vért vegyenek tőle, ezért végül nem csupán ittas vezetés, hanem a vérvétel megtagadása miatt is eljárást indítottak ellene.

Hirdetés

Az egykori teniszező az elmúlt években többször is botrányt okozott. Tavaly áprilisban a Románia – Nagy-Britannia tenisz Fed-kupa egyik mérkőzésén összeszólalkozott a játékvezetővel, majd rövid úton lekurvázta a román Sorana Cîrstea magyar származású ellenfelét, Konta Johannát és annak edzőjét. Emiatt egy időre kitiltották a teniszmeccsekről.

Nem sokkal később az amerikai Serena Williams-nek szólt be, otromba poént engedve meg magának annak születendő gyerekéről.

Hirdetés