Hat késsel zárkózott be az iskola vécéjébe, és gyújtogatással fenyegetőzött egy diák Hargita megyében

A rendőrségek kellett közbelépnie.
Hirdetés

Kiadós ijedelemmel indult a keddi nap a Hargita megyében található Gyergyóholló iskolájában, ahol reggel egy 9. osztályos diák – amint a szomszédos községből az iskolabusszal az intézménybe érkezett – több késsel felfegyverkezve bezárkózott a mellékhelyiségbe, és azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja.

Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a rendőröknek sikerült lebeszélniük a gyújtogatásról, sőt végül arról is meggyőzték, hogy jöjjön ki a mosdóból. Ekkor kiderült, hogy összesen hat, különböző méretű konyhakés is volt nála, amelyeket természetesen azonnal elvettek tőle.

A szóvivő elmondta: a diák utólag azzal magyarázta tettét, hogy nehezen tud alkalmazkodni egyrészt ahhoz, hogy már gimnáziumba jár, másrészt eleve az iskolával is problémái vannak.

Ráadásul mindehhez még az is hozzáadódik, hogy a szülei válófélben vannak.

Hirdetés

Mint kiderült, az egyik stabil pont az életében a nagyanyja, aki gyakorlatilag fölnevelte, ezért vele is kapcsolatba léptek a szülei mellett.

Miután sikerült meggyőzni, hogy senkiben se tegyen kárt, a diákot végül kórházba szállították, ahol pszichológiai tanácsadást biztosítanak számára.

Hirdetés