Már a Balkán se a régi: egy váradi férfi elvesztette Bukarestben a pénztárcáját, és visszakapta

A becsületes bukaresti megtaláló példásan járt el.
Hirdetés

Azért Bukarestben sem veszett ki végleg az emberség: egy nagyváradi férfi elveszítette a pénztárcáját az utcán – benne viszonylag jelentős pénzösszeggel –, egy helybeli férfi megtalálta, bevitte a rendőrségre, a többi pedig boldogság, szeretet és rózsaszín köd.

Az eset még szerdán történt: a váradi férfi üzleti ügyben járt Bukarestben, amikor elveszítette a pénztárcáját.

Amint azt a becsületes megtaláló – egy bukaresti polgár – elmondta, éjfél után, útban hazafelé bukkant rá a földön heverő tárcára. Mintegy nyolcszáz lejt és bankkártyákat talált benne – és ami fontos, a tulajdonos iratait is.

Telefonos elérhetőséget azonban nem, így aztán másnap

bevitte az egyik rendőrőrsre, mivel – mint mondta – minden ember keményen megdolgozik a pénzéért,

így a tulajdonos is biztos örül majd, ha vissszakapja.

A nagyváradi tulajdonos elmondta: miután észrevette, hogy eltűnt a tárcája, elkezdte lemondani a bankkártyáit, és éppen amikor a harmadik kártyája érvényességét függesztette volna föl, megkereste a rendőrség.

Hirdetés

És most tessenek megkapaszkodni: a rendőrség nem telefonon, hanem az egyik közösségi oldalon vette fel a kapcsolatot a meglehetősen zaklatott tulajdonossal. A bukaresti rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: amióta megjelentek, folyamatosan használják a közösségi oldalakat a kapcsolattartásra, hiszen „természetes, hogy alkalmazkodunk az idők változásához”.

A váradi tulaj pénteken reggel vissza is kapta a rendőrségen a tárcáját, és mint kiderült, a sors így hálálta meg egy évtizedekkel korábbi gesztusát.

Harminc éve ugyanis ő találta meg és szolgáltatta vissza egy orvos pénztárcáját.

Szinte már giccses a hepiend, de azért a rendőrségi szóvivő megjegyezte: az ilyen gesztusok manapság még inkább kivételnek számítanak, mint szabálynak.

Hirdetés