Így büntették meg a Sepsi OSK Dinamo elleni meccsén a magyar zászlót letépő bukaresti szurkolót (VIDEÓ)

Egy ideig biztosan nem okoz botrányt futballstadionban.
Hirdetés

Egy évre kitiltották a labdarúgó-stadionokból a Bukaresti Dinamo labdarúgóklub azon szurkolóját, aki hétfőn este botrányt okozott a bukaresti együttes és a Sepsi OSK sepsiszentgyörgyi mérkőzésén.

Mint megírtuk, a székelyföldi csapat győzelmével végződött mérkőzésen a bukarestiek egyik ultrája átrohant a szentgyörgyi szurkolótáborhoz, letépett a kerítésről egy oda kifeszített, Vasvár feliratú magyar zászlót, majd berohant a pályára, elrúgta a labdát, és a rendfenntartóknak csak viszonylag nehezen, némi üldözés után sikerült ártalmatlanná tenniük.

Adrian Stoian ezredes, a brassói csendőrség bevetési egységének szóvivője elmondta, a szurkolót ezer lejes pénzbírsággal sújtották, emellett 12 hónapig nem teheti be sportrendezvényekre a lábát.

Hirdetés

Az incidensnek Ionel Dănciulescu, a Dinamo vezérigazgatója személyében járulékos áldozata is volt, amikor ugyanis a biztonságiak elfogták a pályára berohanó bukaresti ultrát, a többi Dinamo-szurkoló is be akart rohanni a pályára, amit a biztonságiak könnygázzal akadályoztak meg.

Dănciulescu – aki állítása szerint azért ment a szurkolókhoz, hogy megnyugtassa őket – szintén belélegezte a könnygázt.

Hirdetés