Zászlórablás és könnygáz a Sepsi – Dinamo meccsen

Legyőzte a fővárosit a székelyföldi csapat, de egy szurkoló ellopta a zászlót és a show-t.
Hirdetés
Rövid első ligás történelme legnagyobb skalpját gyűjtötte be hétfő délután a Sepsi OSK labdarúgó-csapata, ám a 2-0-ra legyőzött Bukaresti Dinamo szurkolói gondoskodtak róla, hogy ne a fociról, hanem róluk szóljanak a mérkőzéssel kapcsolatos hírek.
 
Jegyet már egy hete nem lehetett kapni a a Liga 1 alsóházi rangadójára, a 4300 belépőről lemaradók csak a városközpontban, egy óriáskivetítőn láthatták, ahogy Ibrahima Tandia két góljával és Niczuly Roland kiváló védéseivel a háromszéki újonc legyőzi a fővárosi csapatot.
 
Tandia egyik gólja a Dinamo ellen
 
Tandia egyik gólja a Dinamo ellen | Fotók: Manases Sándor
 
A második gól már a 90. perc után jött, és az addig a magyarokat – a hangosbemondó rendszeres felszólítása ellenére – csak verbálisan sértegető Dinamo-ultrák egyike valahogy elcsent egy magyar zászlót a hazai szurkolóktól, és berohant vele a pályára. 
 
Sajátjai szektorába már nem jutott el, ezért társai a kerítést feszegetve próbáltak betörni a játéktérre, hogy segítségére siessenek. Erre a biztonságiak könnygázzal válaszoltak, amelyből a saját szurkolóikat nyugtatni próbáló bukaresti vezetőknek, Bogdan Bălănescunak és Ionel Dănciulescunak is bőven kijutott, még a játékosok egy részének is csípte a szemét a spray. 
 
Szurkolói rendbontás a Sepsi OSK – Bukaresti Dinamo meccsen
 
A játék percekig állt, amíg a csendőrség kiürítette a vendégszektort, miközben a székely szurkolók Ria-ria-Hungária rigmussal búcsúztatták a bukarestieket.
 
Végül csak lejátszották az utolsó perceket is, az eredmény már nem módosult, a Sepsi OSK továbbra is veretlen a rájátszásban, 23 ponttal a kilencedik helyen áll, néggyel megelőzve az osztályozós 12. pozíciót elfoglaló Temesvári ACS Polit és a 13., kieső helyen álló Concordia Chiajnát.
 
Örömünnep a Sepsi OSK otthonában

Hirdetés