Medve ijesztette, hó tartotta fogva a turistákat a Bucsecs-hegységben

A medve ijesztette két férfi egy órán át ücsörgött egy fenyőfán.
Hirdetés

A hegyicsendőrök, illetve a hegyimentők hoztak le összesen négy turistát a Bucsecs hegységből a május elsejei minivakáció elején.

Két bukaresti férfi tegnap a Babele alakzattól a Jepii Mici hegyen keresztül akart leereszkedni Busténybe, de ráijesztett egy medve. A két férfi egy fenyőfán keresett menedéket, ahol egy órán át kapaszkodott. Kihívták a hegyicsendőröket, akik a hívás után másfél órával találták meg őket, és lekísérték az üdülővárosba.

A bustényi hegyimentőknek vasárnap akadt dolguk, mert egy 43 éves nő és 11 éves fia a turisták elöl még lezárt ösvényen akarta megmászni a Jepii Mici hegyet – közölte a Mediafax hírügynökséggel a hegyimentők vezetője, Gheorghe Haiduc.

Hirdetés

Mind a ketten elestek és megsérültek egy olyan helyen, ahol még hó van. Az anya a lábán szerzett sebet, a fiú ágyéktáji zúzódást szenvedett, a hegyimentők hozzák le őket Busténybe.

A Jepii Mici hegynek három szakaszán van még most is hó, figyelmeztetett Haiduc, ezért is van még lezárva az illető turistaút. A hegyimentő arra kéri a turistákat, tartsák tiszteletben ezeket a jelzéseket.

Hirdetés