Magyarország fele indul? Készüljön fel a zsúfolt határátkelőhelyekre!

Különösen a Nagylak II határátkelőnél torlódtak fel a kiutazni vágyók járművei.
Hirdetés

A május elsejei nagyon hosszú hétvégén értelemszerűen nagyon sokan vágnak neki a nagyvilágnak. És minthogy a nagyon sok közül elegen nyugatnak veszik útjukat, torlódás keletkezik a román-magyar határon. És a jelenség már sajnos nem jelen idejű. Órák óta megnövekedett a várakozási idő a nyugati határon. Nézzük sorra:

A helyzet Nagylak II határátkelőnél a legkellemetlenebb. Itt több mint egy óra a várakozási idő, annak ellenére, hogy a megszokott két kimenő sáv helyett öt sávot nyitottak meg a személygépkocsik és buszok számára.

Ám a többi határátkelő sem mentesült a torlódástól. Borsnál körülbelül fél óra a várakozási idő, hiába nyitottak meg hét kimenő sávot. A Szatmár megyei Csanálosnál két kimenő sávval szintén 30 perc körül kell várakozni az arra haladóknak. A Szatmár megyei Peténél ugyanaz a helyzet, noha itt csak egy kimenő sávon haladhatnak a járművek.

Ezek ismeretében mindenki eldöntheti, melyik határátkelőnél kívánja elhagyni az országot. A magunk részéről jó utat kívánunk minden vakációzónak. És óvatosan vezessenek!

Hirdetés