Kolozsvári magyar orvost díjaztak

Annyira színvonalasan szervezte meg Dr. Sárosi Arthur az otthoni palliativ ellátást, hogy az erdélyi orvosi elitnek is feltűnt.
Hirdetés
A betegek minőségi gondozásáért kapott díjat dr. Sárosi Arthur, a kolozsvári Diakónia Keresztény Alapitvány igazgatója az Erdélyi Orvosi Kiválóságok Gáláján. A csütörtök esti gálát harmadik alkalommal rendezték meg Kolozsváron az erdélyi orvostársadalom kiválóságainak – orvosok, kutatók, tanárok, diákok, intézményvezetők – elismeréséért.
 
A díj magát Sárosi doktort is meglepte – közölte pénteken az alapítvány. „Számomra ez nagy meglepetés, nem gondoltam, hogy az orvosi elit számontartja a tevékenységemet. Úgy gondolom, hogy a díj a Diakóniát illeti, hiszen én a Diakóniát képviselem, illetve az otthoni palliatív ellátást” – nyilatkozta a kiterjedt szociális tevékenységgel rendelkező alapítvány igazgatója.
 
 
Dr. Sárosi Arthur 1992-ben indította be a kolozsvári Diakóniai Szolgálatot, az alapítványt 2002-ben jegyezték be. A szervezet 2007-től nyújt palliatív gondozási szolgálatot. 2017-ben a Diakónia Keresztyén Alapítvány 1009 betegnek biztosított otthoni ápolást, 255 időst gondozott, és 847 hátrányos helyzetű gyereknek nyújtott szociális és oktatási segítséget.
 
A palliatív ellátás célja a súlyos betegségük végstádiumában levő betegek életminőségének javítása: testi és lelki szenvedéseik enyhítése, fizikai és szellemi aktivitásuk támogatása, valamint a hozzátartozók segítése a betegség és a gyász terheinek viselésében.

Hirdetés