A Fekete-tenger térségében is rengett a föld

Miután szerdán este Romániában is megmozdult.
Hirdetés

A Richter-skála szerinti 3,9-es erősségű földrengést mértek csütörtök hajnalban a Fekete-tengeren  – jelentette az országos földfizikai intézet (INFP), amely szerint a tengerfenék alatt 27 kilométeres mélységben következett be a földmozgás.

Az euromediterrán szeizmológiai központ adatai értelmében a földrengés 3,2-es erősségű volt, 12 km mélyen következett be. Az epicentrumához legközelebb eső települések a bulgáriai Sabla (143 km), a szintén bulgáriai Várna (170 km) és a törökországi Isztambul (205 km).

Szerda este Buzău megyében, Vrancea szeizmikus térségében is észleltek egy, a Richter-skála szerinti 4,6-os erősségű földmozgást. Ez 147 kilométeres mélységben következett be, az epicentrumához legközelebb eső települések Nehoiu (22 km), Kovászna (37 km), Bodzaforduló (44 km), Kézdivásárhely (51 km).

Hasonló, 4,6-os magnitúdójú földrengés történt Vrancea megyében március 14-én is. Ezek voltak eddig a 2018-as esztendő legerősebb földmozgásai.

Tavaly a legerősebb földrengését február 8-án mérték, ez 5-ös erősségű volt, és a Székelyföldön, valamint Bukarestben is érezni lehetett.

Hirdetés