A „Kifele a magyarokkal az országból” rigmus miatt büntettek

A Times New Roman viccportál is megbánja, hogy lekurvázta Dragnea nőjét.
Hirdetés

Összesen 30 ezer lejre bírságolta az országos diszkriminációellenes tanács a Román Labdarúgó Szövetséget, valamint két élvonalbeli klubot, amiért utóbbiak szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak a Sepsi OSK elleni mérkőzéseken.

A diszkriminációellenes tanács a tavaly augusztusban lejátszott két találkozón történt incidenseket vizsgálta. Mindkét összecsapáson a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK játszott a Dinamo București, majd a Poli Iași ellen. Az élvonalban maradásért küzdő háromszéki együttes ellenfeleinek szurkolói

a „Kifele a magyarokkal az országból!” rigmust skandálták.

A hatóság megállapította, ez a megnyilvánulás hátrányos megkülönböztetést jelent a romániai magyar közösséggel szemben, amely tagjainak sérti az emberi méltósághoz való jogát. Ezért a hatóság egyhangú döntés nyomán a román szakszövetséggel, valamint a két klubbal szemben 10-10 ezer lejes bírságot rótt ki.

A Sepsi OSK a román élvonal rájátszásának alsóházában jelenleg a kiesés elkerüléséért küzd, és a hétvégi fordulóban hazai pályán éppen a bukaresti Dinamót fogadja.

A diszkriminációellenes tanács büntetést szabott ki a humoros álhíreket közlő Times New Roman portálra is az egyik túltolt cikk miatt, melynek a címe is sokat mondó:

Dragnea kurváját letámadták a PSD-sek.

Hirdetés

A március 12-én megjelent cikk ellenséges, lealjasító, megalázó hangulatot keltett a PSD női tagjaival szemben, sértette a nők méltósághoz való jogát.

A szatírikus portál kiadója, az Infant Media 5 ezer lejes büntetést, a cikk szerzője szintén 5 ezer lejt kell kifizetnie. A főszerkesztőt és a kiadó igazgatóját 3-3 ezer lejre bírságolták.

Hirdetés