10 millió eurós beruházásra készül a tordai sóbánya

Megnyitnák a közönség előtt a II. József királyról elnevezett tárnát.
Hirdetés

Újabb beruházásokra készül az ország egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja, a tordai sóbánya, pedig így is alig „bírja el” az évi 600 ezernél is több látogatót. Mintegy 10 millió euróból nyitnák meg a II. József királyról elnevezett József tárnát, melyet mindeddig elzártak a közönség elől, csak egy erkélyről leshettek be kíváncsiskodók a mélybe.

A tárnát egy panorámalifttel kötnék össze a felszínnel, ahol egy 30 méter magas toronyból lehet majd megcsodálni a bánya környékét. A tárnában édes és sós vizű tavakat, egy kápolnát és ajándékboltokat alakítanának ki. Innen egy második lift szállítaná le a turistákat a ma is látogatható Rudolf tárnába – nyilatkozta Cristian Matei polgármester.

Mint mondta, jelenleg a tervezés végső fázisában áll, a megvalósításra két-három éven belül kerülhet sor. Ugyanazzal az céggel fognak együttműködni a kivitelezésben, amelyikkel korábban is. A polgármester azt reméli, hogy a beruházás befejeztével évente több mint egymillió látogatót fog vonzani a tordai sóbánya.

A visszhangok termének is nevezett, harang alakú József tárna mintegy 3 000 négyzetméter, megnyitásával jelentősen nőne a tordai sóbánya befogadóképessége.  

 

Hirdetés