A diszkriminációellenes tanács egyelőre nem vizsgálja a Sepsi OSK meccsén történteket

Csak akkor indítanak eljárást, ha a román labdarúgó-szövetség és a Román Hivatásos Labdarúgó Liga nem dönt az ügyben.
Hirdetés

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) megvárja a román labdarúgó-szövetség és a Román Hivatásos Labdarúgó Liga reakcióját, illetve döntését a Juventus és a Sepsi OSK hétfői bajnoki mérkőzésén történtek miatt, csak ezután dönti el, hogy saját hatáskörében eljárást indít-e a magyarokat ért diszkrimináció miatt. Erről Asztalos Csaba, a tanács elnöke nyilatkozott kedden. Elmondása szerint az általa vezetett intézmény csak akkor lép közbe, ha a két illetékes szervezet nem hoz döntést az ügyben.

Asztalos emlékeztetett: nem az első alkalom, hogy a Sepsi OSK-t etnikai alapon támadják. A diszkriminációellenes tanács is vizsgál egy korábbi esetet, akkor az Universitate Craiovával játszott a székelyföldi csapat.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, magyarokat gyalázó, káromkodásokkal teli dalokkal fogadta a Sepsi OSK futballcsapatának játékosait és szurkolóit a Bukaresti Juventus a két csapat hétfő délutáni bajnoki mérkőzésén. A bemelegítés alatt a hangszórókból harsogó uszítás a sajtóhírek szerint a szövetségi jelentésbe is bekerült, így a fővárosi klub súlyos büntetésre számíthat a fegyelmi bizottság részéről.

Az illetékesek ugyanakkor egymásra mutogatnak az illetékesek a Sepsi OSK meccsén felcsendült magyarellenes dal miatt. 

Hirdetés