Rosszul végződött a római vakáció a román turisták számára

Egy franciaországi sztrájk miatt az olasz fővárosban rekedt több román állampolgár.
Hirdetés

Az ortodox húsvétkor is sokan döntöttek úgy, hogy Rómában ünnepelnek, engedve a repülőtársaságok és utazási irodák csábító ajánlatainak. Az örök városba tett látogatás több tucatnyi román turista számára rémálommá változott, miután egy franciaországi sztrájkra hivatkozva törölték a RyanAir Róma–Bukarest közötti repülőjáratát. A repülő szombat este kellett volna felszálljon, sokan csak a Ciampino reptéren értesültek arról, hogy törölték a járatukat.

A repülőtársaság azt közölte az utasokkal, hogy leghamarabb szerdán, legkésőbb pénteken tudja őket hazavinni, de csak egy éjszakai szállást fizetnek ki a számukra. Az esetből óriási felháborodás lett, mivel sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy újabb éjszakákat töltsenek Rómában. Többen úgy döntöttek, inkább saját maguk szervezik meg a hazautat, még ha ezzel pénzt is veszítenek.

Az ír légitársaság, a RyanAir hétfőn adott ki közleményt, melyben közölte: a franciaországi utasforgalmi ellenőrök sztrájkja miatt kellett lemondaniuk a Rómából Bukarestbe induló szombati járatot. Az ügyfeleket SMS-ben és e-mailben értesítették.

Tekintettel arra, hogy az utóbbi időben alig akadt olyan időszak, amikor ne sztrájkolt volna valamelyik légitársaság, a Ryanair aláírásokat gyűjt, hogy a törvény erejével lépjenek közbe: a légiirányítóknak tilos legyen sztrájkolni. A petíciójukat itt lehet megtalálni és aláírni, emlékeztet a közlemény.   

Hirdetés