Az NHL-be is eljutott Csíkszereda bajnoki címének híre

A romániai hoki nagyon messze van a világszínvonaltól, most viszont egy mondat erejéig a világ legerősebb bajnokságának, az észak-amerikai profi ligának (NHL) egyik közvetítésében is téma volt.
Hirdetés

A Philadelphia Flyers–New York Rangers (5-0) találkozó során az NBC amerikai tévétársaság riporterei megemlítik, hogy a hazai csapat cseh játékosának, Radko Gudasnak az édesapja éppen most szerzett bajnoki címet a Csíkszereda edzőjeként.

Az 53 éves Leo Gudas, aki 2016 novembere óta a Sportklub vezetőedzője, szintén kiváló játékos volt, aki pályafutása során megfordult cseh, finn, német, svájci, svéd és norvég topcsapatokban is.

A csehszlovák válogatott hátvédjeként négy világbajnokságon (1989, 1990, 1992 és 1993), valamint az 1992-es albertville-i téli olimpián is bronzérmet szerzett. 1990-ben született fia, Radko Gudas viszont a világ legjobb bajnokságáig jutott, 2010-ben a 66. helyen foglalta le játékjogát a Tampa Bay Lightning, amelyben 2012 és 2015 között szerepelt, majd jelenlegi klubjához, a Philadelphia Flyershez szerződött.

A szintén hátvéd Radko eddig 348 mérkőzést játszott az NHL-ben, ezeken 20 gólt és 66 gólpasszt ért el, csapatával pedig idén bejutott a rájátszásba, ahol az első fordulóban a címvédő Pittshburgh Penguins lesz a Flyers ellenfele.      

Hirdetés