Nézze meg, az Ön településén lesz-e ingyenes internet

És ha véletlenül nincs a helység a listán, szóljon oda az önkormányzatnak, hogy jelentkezzenek már, mert ingyen adja az EU a netet.
Hirdetés

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke még 2016-ban bejelentette, hogy az EU 20 000 euró értékű „vásárlási utalványokat” fog kibocsátani, mégpedig azért, hogy minden uniós tagállam 6000–8000 településén bevezethessék a vezeték nélküli (wireless) internetet.

Nézzük, mit kell tenni, hogy a helyi önkormányzatok az említett utalványok birtokába jussanak. Az ember fogja magát, fellép a vonatkozó internetes oldalra, ahol megtalálja a szükséges feltételeket, többek között azt is, hogy melyek azok a cégek, amelyek a szerelési munkálatok elvégzésére jogosultak. Az utalvány alapján az említett cégek valamelyike elvégzi a munkát, majd az uniós hatóságokhoz fordul a számlával.

Fontos feltétel, hogy a rendszerbe belépő közösségeknek három éven keresztül vállalniuk kell a felszerelések karbantartását, továbbá az hálózati szolgáltatás bérleti díjának kifizetését.

Az utalványokat elvileg jelentkezési sorrendben osztogatják, ám az Európai Bizottság gondoskodott a méltányos földrajzi elosztást szavatoló mechanizmus beiktatásáról.

És akkor nézze meg, az Ön települése rajta van-e a regisztrált romániai helységek listáján. Kattintson ide, és keresgéljen kedvére! És ha nincs, tényleg szóljon az önkormányzatnak. Kár lenne kihagyni.

Hirdetés