A CSM ügyészei se tudják, mit egyezkedtek a SRI-vel

Úgyhogy most látni akarják az összes protokollumot, amit az ügyészi és bírói testületek kötöttek a titkosszolgálatokkal.
Hirdetés

A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM), az Igazságügyi Felügyelet (IJ), a legfelsőbb bíróság és a legfőbb ügyészség kötött protokollumot a SRI-vel, az igazságszolgáltatási rendszer többi intézménye nem írt alá hasonló megállapodásokat – közölte a CSM szerdai ülésén Codruţ Olaru ügyész, a testület alelnöke.

Ezt Olaru a hozzá eljutott információk alapján tudja, a megírt protokollumokat nem látta, de szeretné látni. Olaru szerint a CSM előző vezetése 2017-ben felmondta a saját megállapodását a SRI-vel.

„Azt gondolom, hogy ki kellene tartanunk a CSM március 20-i ülésén egyöntetűen elfogadott álláspont mellett, hogy minden intézménytől kérjük, hogy juttassa el hozzánk ezeket a protokollumokat, hogy a tanács kielemezhesse tartalmukat” – jelentette ki Olaru.

Az Igazságügyi Felügyelet annyit közölt, hogy beindította a titkosítás feloldását, ami a SRI-vel kötött megállapodását illeti.

A CSM plénuma végül úgy döntött, felkéri az összes többi intézményt, hogy oldják fel a titkosítás alól a SRI-vel kötött együttműködési megállapodásaikat.

Hirdetés