A Schweighofer eladja minden romániai erdőjét

A fa osztrák kezekből svéd kezekbe vándorol.
Hirdetés

Az osztrák Schweighofer csoport hétfőn bejelentette: eladja Cascade Empire nevű leányvállalatát, amely több mint 14 000 hektár erdőt birtokol Romániában, továbbá a Cascade Empire erdőgazdálkodási egységet. A vásárló a GreenGold Group nevezetű svéd vállalat. A tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra.

A közleményben az áll, hogy a Cascade Empire összesen 14 283 hektárnyi erdőt birtokolt, amelyek Hunyad, Gorj, Vrancea, Prahova, Buzău, Neamț és Suceava megyékben terülnek el. A Cascade Empire 2003 és 2011 között vásárolta fel az erdőket. Jelen pillanatban 19 alkalmazottja van, őket az új tulajdonos megtartja állásukban.

A Holzindustrie Schweighofer 2003-ban érkezett Romániába, ahol jelen pillanatban három deszkagyárat és két panelgyárat működtet, összesen körülbelül 3100 alkalmazottal. Időközben alaposan elvesztette népszerűségét, illegális fakitermelés gyanúja kapcsán. Olyannyira, hogy az olyan barkácsáruházak, mint a Brico Dépôt, a Hornbach és a Leroy Merlin csökkentették vagy éppen megszüntették üzleti kapcsolataikat a Schweighoferrel.

Hirdetés