Késekkel, boxerekkel, baseballütőkkel indultak a magyar ünnepre provokálni Kárpátalján

Az ukrán biztonságiak egy közel harmincfős csoportot tartóztattak fel.
Hirdetés

Lemberg (Lviv) irányából Kárpátaljára tartó, baseball ütőkkel, boxerekkel és késekkel felszerelt 29 személyt tartóztattak fel az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai csütörtök délelőtt a megyehatárt képező Alsóvereckén – adta hírül a mukachevo.net munkácsi hírportál rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A híroldal szerint az érdeklődésére több kárpátaljai rendőrségi forrás is megerősítette, hogy a biztonsági szolgálat emberei, akik ezekben a napokban fokozottan ellenőrzik a járműveket a Kijev-Csap főúton,

29 férfit tartóztattak fel az alsóvereckei ellenőrző ponton.

Az ismeretleneknél, akik négy járművel tartottak Lemberg megye irányából Kárpátaljára, baseball ütőket, boxereket, késeket és símaszkokat találtak. A hatósági érdeklődésre azt állították, hogy síelni indultak Kárpátaljára. A helyzet tisztázása végett valamennyiüket előállították a volóci járási rendőrőrsre.

A Levij Bereg ukrán hírportál csütörtök délelőtt azt írta, hogy Ihor Moszijcsuk radikális párti képviselő parlamenti felszólásban bejelentette, éjszaka Kárpátalján 18 személyt vettek őrizetbe, akik

a magyar és a cigány közösségek elleni pogromra készültek.

Hirdetés

A honatya azt is elmondta, úgy tudja, hogy az őrizetbe vételek folytatódnak.

Szerdán fokozott biztonsági intézkedéseket hoztak Kárpátalján a hatóságok a március 15-i magyar és ukrán évfordulós ünnepi rendezvényekre az esetleges provokációk megelőzése érdekében.

Magyar konzulátus: ne utazzanak magyar állampolgárok Kárpátaljára!
Magyarország ungvári főkonzulátusa Facebook-oldalán szerdán arra hívta fel a magyarországi állampolgárokat, hogy a következő napokban ne utazzanak Kárpátaljára. „Az érzékeny politikai és közbiztonsági helyzet miatt, az esetleges provokációk elkerülése érdekében 2018. március 16-tól 18-ig egyáltalán nem javasoljuk a Kárpátaljára való beutazást magyarországi csoportok és egyéni utazók részére, különös tekintettel egyes városokra (például Huszt, Ungvár), továbbá nyomatékosan kérjük, hogy a Vereckei-hágó érintését mindenképp kerüljék el ebben az időszakban” – írta közleményében a külképviselet.

Hirdetés