Ismét hisztiznek egyet a román szélsőjobberek a magyar nemzeti ünnepen

Az Új Jobboldal nevű szélsőséges nacionalista párt ezúttal Bukarestben dobja be a hazafias rongylábfigurát.
Hirdetés

Az Új Jobboldal (Noua Dreapta, ND) párt bejelentette: március 15-én, csütörtökön déli 12-órától tüntetést szervez Magyarország bukaresti nagykövetsége előtt. A tüntetés fő szlogenje: A magyar szeparatizmus ellen, a nemzeti egységért.

A szélsőséges román nacionalista pártocska amiatt háborog, hogy a magyar kormány állítólag támogatta a március 10-i marosvásárhelyi felvonulást, amelyet ők alkotmányellenesnek minősítenek, mert az „úgynevezett” Székelyföld autonómiáját célozta meg.

A mérges szélsőjobberek szerint a magyar kormány ellenségesen viselkedett Romániával szemben, amikor Potápi Árpád János államtitkár útján minél nagyobb részvételre buzdította a romániai magyarokat a Románia adminisztratív-területi egységét tagadó rendezvényen.

Az újjobbosok azért is hisztiznek, hogy meglett az „úgynevezett” Székelyföld autonómiastatútumának törvénytervezete, amelyet Kulcsár-Terza József RMDSZ-es parlamenti képviselő be is nyújtott a román parlamenthez, és amelyet Magyarország természetesen támogat.

Hirdetés