Sínre kerülhet a Budapestet Erdéllyel összekötő gyorsvasút

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter Lucian Şova román közlekedési miniszterrel egyeztetett a megépítéséről Budapesten.
Hirdetés

Ha minden jól megy, a végén még tébyleg gyorsvasút köti össze Erdélyt Budapesttel: a román közlekedési tárca kedden közölte, hogy  Lucian Şova közlekedési miniszter Budapesten tárgyalt a gyorsvasút megépítéséről Szijjártó Péter magyar külügyminiszterrel.

A román tárcavezető egy közlekedési témában megrendezett miniszteri csúcstalálkozón vesz részt Budapesten, ez alkalomból tárgyalt a magyar diplomácia vezetőjével.

A bukaresti minisztérium közleménye szerint a kétoldalú megbeszélésen a mindkét ország számára fontos közúti szállítási és a közlekedési infrastruktúrát érintő kérdésekről tárgyaltak.

Emellett szóba került a Budapestet Bukaresttel összekötő gyorsvasút témája is.

Hirdetés

Mint megírtuk, Szijjártó Péter legutóbbi bukaresti látogatásán beszélt arról, hogy a magyar kormány szeretne megépíteni egy Budapestet Kolozsvárral összekötő gyorsvasutat. A román fél felvetette, hogy hosszabbítsák meg Bukarestig, Magyarország pedig ettől nem zárkózott el.

Budapesten olyannyira komolyan gondolják a beruházást, hogy egymilliárd forintot már el is különítettek a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére.

Hirdetés