Mégis Gyurcsány pártja áll a külhoni magyarok ellen hergelő oldal mögött

A jelenleg felfüggesztett Facebook-oldalról bebizonyosodott, amit sejteni lehetett, de mindeddig tagadtak: a Demokratikus Koalíció tagjai működtették.
Hirdetés

A magyarországi választás kampány hevében mindeddig példátlan hangnemet ütött meg a határon túli magyarokkal szemben egy Facebook-oldal, melynek neve egybecsengett a Demokratikus Koalíció (DK) egyik visszatérő választási üzenetére: Ne szavazhasson, aki SOHA nem élt itt. Az oldal hol a zombikként ábrázolt határon túli magyarok inváziójával riogatott, hol egy erdélyi magyar családtól ellopott fotóval, illetve egy kamu levélre hivatkozva bizonygatta, a szülők azért mennek el szavazni, hogy továbbra is kapjanak pénzt a Fidesztől. Az ügyben ügyészségi vizsgálat is indult, miután kiderült, hogy visszaéltek a családi fotóval.

A Mandiner egyik olvasója utánajárt: nem igaz, hogy nincs kapcsolat a DK és a határon túli magyarokat gyalázó, már felfüggesztett Facebook-oldal között. Egy magát DK-tagnak valló pártaktivista, bizonyos B.S. Ica ugyanis beismerte, hogy ő szerkesztette a Facebook által uszító tartalmakért felfüggesztett oldalt. A DK korábban egyértelműen tagadta, hogy köze lenne az oldalhoz.

Bár a Facebook-oldalt felfüggesztették, B.S. Ica egy csoportot működtet, ahol hasonlóan uszító tartalmakat osztanak meg egy másik DK-taggal, L. Andrással közösen. A csoport egyik tagja a DK-szóvivője, Gréczy Zsolt.

A Mandiner szerint fontos látni, hogy nem egyszerű DK-szimpatizánsról van szó B. S. Ica esetében, hiszen egyrészt magát DK-tagnak vallja, másrészt számos fotón együtt szerepel Gyurcsány Ferenc pártelnökkel, valamint Varga Zoltánnal, a DK debreceni önkormányzati képviselőjével. Ráadásul B. S Ica. 2017-ben „áldozatos munkájáért, kimagasló teljesítményéért” még oklevelet is kapott a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöktől.

A portálon megtalálhatóak az DK és az uszító Facebool-oldal és –csoport közötti kapcsolatot bizonyító felvételek, képernyőmentések. 

Hirdetés