Pofátlanul, lopott fényképpel uszít az erdélyiek ellen egy magyar Facebook-oldal

Ha a külhoni magyarok jogai ellen kell uszítani, akkor egy kis lopás és hazudozás is bocsánatos bűn egyesek szerint.
Hirdetés

Elképesztően pofátlanul uszítanak a határon túli magyarok, főleg pedig az erdélyiek ellen egy, a külhoni magyarok szavazati joga ellen kampányoló Facebook-oldalon – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

A „Ne szavazhasson, aki SOHA nem élt itt” elnezésű Facebook-oldal jelentős számú, 36 ezer követővel rendelkezik, akiket alaposan megvezet:

hazugságokat terjeszt, ráadásul egy háromgyerekes székelyföldi családapától ellopott fotóval.

Péntek délután öt órakor került fel a következő posztjuk: „Levelet kaptunk a Pásztor családtól. Írásukban boldogan fejtik ki, hogy ugyan egy percet nem éltek Magyarországon, és nem is akarnak idejönni, mert jó nekik Erdélyben, de mégis el fognak menni szavazni a 2018-as választásokon, hogy továbbra is kapják a pénzt a Fidesztől! Undorító, elég a szavazatvásárlásból! Lájkold és oszd meg a képet, ha te is elvennéd a Pásztor család szavazati jogát!”.

A poszthoz a Felsősófalván élő panziótulajdonos, Parajdi Kálmán Endre családi fotóját tették, a következő felirattal: „Ez a határon túli család még sosem járt Magyarországon! A szülők mégis elmennek szavazni az én gyermekeim sorsáról!” A posztot egyetlen nap alatt hétezerötszázan osztották meg, és csaknem hétszázan szóltak hozzá, sokan egészen alpári hangnemben, a határon túli magyarokat gyalázva.

A fotóra tett felirat viszont többszörösen is hazudik: Parajdi Kálmán Endre családjával együtt hét évig Zalaegerszegen élt és dolgozott (és fizetett adót), ráadásul mindhárom gyereke a zalaegerszegi kórházban született. Tíz éve költöztek vissza a székelyföldi Felsősófalvára, ahol egyrészt egy utazási irodát és szálláskereső oldalt visznek, valamint a Sóvidék Panziót és Vendégházat üzemeltetik.

Kálmán és felesége egyébként nem regisztrált a választásokra, és ez azt jelenti, hogy akkor nem is szavazhatnak.

Hirdetés

Az előző ciklusban sem éltek ezzel a jogukkal.

A családi fotót egy zalaegerszegi barát, Mészáros T. László fotós készítette egy készülő album, a Szerelmem, Székelyföld számára. A kép szerzője lapunknak elmondta: neki is rettentően kínos, hogy ez a fotó ilyen szituációba került, hiszen Kálmánék igazi jóbarátai.

Parajdi Kálmán hiába írt levelet az FB-oldal tulajdonosának, az nem reagált. Ezért hozzászólásban a következőt írta a kép alá: „ehhez a poszthoz felhasznált családi kép használatához (amelyet feltehetően a Sóvidék Panzió & Vendégház oldalamról megkérdezésem és tudtomon kívül lopott le) nem adtam felhasználási engedélyt, még akkor sem, ha a fenti saját oldalon nyilvánosan elérhető!” Ennek ellenére azóta kapott gyalázkodó üzeneteket is – olvasható a Magyar Nemzetben.

Hirdetés