Ön szerint is könnyű munkahelyet találni Kolozsváron?

Az Eurostat által megkérdezett polgárok szerint ugyanis játszi könnyedséggel melóhoz jut az ember a Kincses Városban.
Hirdetés

Az Eurostat által elvégzett, 2015-ös információkon alapuló felmérés pénteken közzétett adatai szerint az ember Prágában talál a legkönnyebben munkát az Európai Unióban (a megkérdezettek 72 %-a szerint). A második helyen viszont mindjárt Erdély fővárosa, Kolozsvár áll: a válaszolók 67 %-a szerint simán munkát találhat magának az ember a városban. A következő két helyen München (62 %) és Pozsony (áll).

A lista másik végén olyan városok állnak, mint Palermo (96 %), Nápoly (93 %), Torino (85 %), Nagy-Athén (85 %) és Málaga (85 %).

Az Eurostat statisztikusai arra is rákérdeztek, mennyire vannak megelégedve munkahelyükkel az uniós városlakók. Első helyen a grazi polgárok állnak, akik 85 %-ban elégedettek a melójukkal. Őket a bécsiek (79 %) és a Koppenhágaiak (78 %) követik.

A nagy elégedetlenek között a magyarországi polgárok járnak elöl. Miskolc megkérdezett lakóinak alig 44 %-a elégedett a munkahelyével, aztán Nagy-Athén következik (45 %), utána mindjárt Budapest és a moldvai Piatra Neamț (mindkét esetben 49 %). Megjegyzendő: ezek az Európai Unió egyedüli városai, ahol a lakosságnak kevesebb, mint fele elégedett a munkahelyével.

Hirdetés