Háromszor több pénzt ad a váradi önkormányzat a Szent László Napokra

Jelentősen megnő a város legnagyobb fesztiváljára szánt összeg.
Hirdetés

Az eddigi támogatás közel háromszorosával támogatja a nagyváradi önkormányzat a Szent László Napok idei megrendezését – írja pénteki számában a Krónika.

Az idén – június 22-24. között – hatodik alkalommal megtartandó rendezvénysorozat a tavalyi 36 ezer lej után idén 90 ezer lej támogatásban részesül a helyi költségvetésből.

Zatykó Gyula, a rendezvény főszervezője úgy vélte, a megnövelt támogatás azt jelzi, hogy a város fontosnak tartja a rendezvényt.

A Krónikának arról számolt be, hogy más magyar érdekeltségű rendezvények is jelentős támogatást kapnak a várostól 2018-ban. Az önkormányzat a Festum Varadinum rendezvénysorozatot, az augusztus 20-ünnepséget és a Nyitott Ablak Európára című rendezvényt, vagyis az augusztus 20-i debreceni virágkarnevál kocsijainak a nagyváradi felvonulását is támogatja. Az önkormányzat turisztikai irodája ugyanakkor idén is megszervezi a kisebbségek ünnepét, amikor a szlovák, zsidó és magyar közösség hagyományait, kultúráját és konyháját ismerhetik meg a nagyváradi várba látogató turisták.

Hirdetés

A nagyváradi önkormányzat idén mintegy négymillió lejt (280 millió forint) költ különböző rendezvények támogatására, azt remélve, hogy ezek révén is sikerül növelni a városba látogató turisták számát.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) által vezetett nagyváradi önkormányzat olyan körülmények között növelte a magyar rendezvények támogatását, hogy közben a PNL éles harcot vív az RMDSZ és a Szociáldemokrata Párt (PSD) Bihar megyét vezető koalíciójával. A nagyváradi polgármesteri hivatal magyar ügyekért felelős tanácsadói tisztségét Zatykó Gyula tölti be, aki egyben az RMDSZ ellenzékeként működő Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) országos alelnöke is.
 

Hirdetés