20 ezer eurónyi közpénzt SMS-ezett el egy argeși község egy show-műsor kedvéért

A polgármester megbízásából a közalkalmazottak százasával küldték az SMS-eket a helyi néptánccsoport továbbjutásáért.
Hirdetés

A nap legelképesztőbb sztorija az Argeș megyei Bascovból érkezett. Az alig tízezres község szociáldemokrata polgármestere, név szerint Gheorghe Stancu annyira belelkesült attól, hogy a település népi együttese bekerült egy országos televíziós tehetségkutatóba, hogy arra kötelezte a polgármesteri hivatal alkalmazottait, fejenként legalább száz SMS-sel járuljanak hozzá a továbbjutásukhoz.

Mivel mindenki komolyan vette az elöljárói felszólítást, és eleget tett neki, a Doina Bascovului csapat tovább is jutott. Igaz, az öröm csak addig tartott, amíg le nem jött a telefonszámla. Az önkormányzati telefonokról küldött SMS-ek ugyanis több mint 100 ezer lejbe, azaz 20 ezer euróba kerültek, ami jelentősen megterheli a község költségvetését.

A helyi tanácsosok nem hajlandóak erre pénzt szánni, még párttársai közül is többen szembe fordultak a polgármesterrel, aki közpénzből szeretné kifizetni ezt az összeget. Az elöljáró szerint természetes az, hogy egy helyi brandet szeretne országos szinten felfuttatni, kerül, amibe kerül.

Ha a polgármester nem hagy fel az esztelen SMS-zéssel, a következő havi számla még borsosabb lesz, ugyanis a következő adásban az a tét, hogy népi együttes bejut-e a középdöntőből a döntőbe

Hirdetés