Olaszországban kapták el a kolozsvári Continental szálló elítélt tulajdonosát

A megvesztegetésért jogerősen elítélt román üzletember ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.
Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, Ioan Benét (akit mellesleg a Kolozsvár főterén álló Continental szálló lezüllesztéséért is jókora felelősség terhel) a kolozsvári bíróság jogerősen elítélte, ám az üzletember időközben „felszívódott”.

Időközben kiderült, hogy az elítéltnek január 31-én kellett volna jelentkeznie a rendőrségen, hogy onnan a szamosújvári börtönbe szállítsák és megkezdje 3 év és 8 hónapos büntetésének letöltését, amelyet bírái rámértek megvesztegetés, okirat-hamisítás és pénzmosás miatt, ám Bene nem jelentkezett. A rendőrség körözést adott ki ellene, de hiába, ugyanis az elítélt üzletember külföldre menekült.

A következő lépés az volt, hogy a kolozsvári bíróság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki Ioan Bene ellen. És mondhatni, rekordidő alatt el is csípték a bujdosó elítéltet. Egész pontosan az olaszországi Manduria városban. Az olasz rendőrség február 20-án tájékoztatta a román kollégákat a fogásról. A Kolozs Megyei Rendőrség illetékesei egyelőre nem tájékoztattak afelől, hogy elfogták-e Benét, vagy feladta magát. Röviden annyit közöltek, hogy az elítéltet rendőri akció során azonosították.

Valószínű, hogy a nemzetközi elfogatóparancs értelmében Ioan Benét az olasz rendőrség ki fogja adni, ám csak azt követően, hogy leellenőrzi a dokumentum törvényességét.

Hirdetés