Elcsípték a kolozsvári PSD-székház gyújtogatási kísérletének gyanúsítottját

Hogy tüntető volt, vagy sem, még nem tudni.
Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, a Kolozs Megyei Rendőrség pénteken vizsgálatot indított, miután ismeretlen személyek megpróbálták felgyújtani a Szociáldemokrata Párt (PSD) kolozsvári székházát.

A Kolozs megyei Rendőrség közleménye szerint, a pénteken elkezdett vizsgálatok eredményeképpen azonosítottak egy férfit, aki felelős lehet a PSD-székháznál elkövetett gyújtogatásért. A hatóságok házkutatást végeztek a gyanúsított lakásában, akit rongálással vádolnak. A házkutatás során a rendőrök ruhadarabokat és egyéb tárgyakat foglaltak le, amelyek az esetre vonatkozó lehetséges tárgyi bizonyítékok lehetnek.

A vizsgálatok eredményei arra utalnak, hogy a 40 éves kolozsvári férfi elkövethette a Deák Ferenc-utcai pártszékház előtti gyújtogatást. A férfit bekísérték a rendőrségre, kihallgatás végett. A vizsgálat tovább folyik az ügyben, gyújtogatás általi rongálás vádjával.

A kolozsvári PSD elnöke, Gabriel Horia Nasra azt sugallta korábbi nyilatkozatában, hogy a gyújtogatást a PSD ellen tüntetők hajtották végre, akik múlt csütörtökön a pártszékház előtt tüntettek amiatt, hogy  Tudorel Toader igazságügyi miniszter kezdeményezte Laura Codruța Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség vezetőjének menesztését.

Hirdetés