Lángos
Jean St'Ay
2018. február 23. péntek, 15:10
A párt szerint minden bizonnyal pszichológiai zavarokban szenvedő PSD-ellenes tüntetők voltak.

A Kolozs Megyei Rendőrség pénteken vizsgálatot indított, miután ismeretlen személyek állítólag megpróbálták felgyújtani a Szociáldemokrata Párt (PSD) kolozsvári székházát. A párt képviselői feljelentést tettek, hogy a bejárati ajtót és a falakat valakik leöntötték benzinnel, de Molotov-koktélok nyomaira is leltek.

Carmen Livia Jucan rendőrségi szóvivő kijelentette: telefonon érkezett a bejelentés, miszerint ismeretlen tettesek papírokat, újságokat gyújtottak meg a székház bejárati ajtaja előtt, illetve lelocsolták az ajtót. A vizsgálat jelenleg is folyik.

Gabriel Horia Nasra képviselő, a kolozsvári PSD elnöke azt nyilatkozta, hogy a székházat minden bizonnyal lángba akarták borítani. Az épületen levő PSD-logó mellé egy PCR (Román Kommunista Párt – a szerk.) feliratú papírt illesztettek. Nasra szerint egy demokráciában normális dolog a tüntetés és a kritika, ám ha odáig fajulnak a dolgok, hogy Molotov-koktélokat dobálnak és fel akarják gyújtani a pártszékházat, ez szélsőséges és erőszakos cselekmény. Nem normális dolog, hogy 2018-ban valós pszichikai problémákkal küszködő emberek ilyeneket csinálnak. A képviselő úr reméli, hogy a hatóságok teljesítik kötelességüket.

Körülbelül 100 személy tüntetett a PSD kolozsvári székháza előtt pénteken. A tüntetők elégedetlenségüket fejezték ki amiatt, hogy Tudorel Toader igazságügyi miniszter kezdeményezte Laura Codruța Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség vezetőjének menesztését.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25488
Háromezer pedagógus írta alá a miniszternek küldött tiltakozó petíciót.
Politikai Főnix-madarakként térnének vissza az élvonalba.
A politikai stratéga egyrészt rosszabbnak tartja Orbán Viktor Magyarországát Iránnál, másrészt vágyik egy mioritikus Orbán Viktorra. Nem vicc, tessék olvasni.
Jean-Claude Juncker beszéde pont olyannak tűnik, mint maga az Európai Bizottság elnöke. Fáradt, megöregedett.
Ezt hogy fogja kimagyarázni a kormányfő?
Úgyhogy ha valakinek fotója van róla, ne dobja el. Jó ideig nem lesz miben gyönyörködni a helyszínen.
1989 óta Románia első ízben korlátozná az alkotmányban rögzített szabadságjogokat.
A kastély újonnan kialakított kőtárát régészeti leletekkel egészítették ki, így például a Bánffyak által használt lábasok, éjjeli edények, kályhacsempe-töredékek, illatszeres üvegcsék egyaránt megtekinthetőek. Mutatjuk.
Nem kampányolni jöttek, de a világuralom a végső céljuk, segítséget ajánlottak és természetesen viccesek voltak.
Mindkét férfit kórházba szállították, egyikük állapota súlyos.
Folytatódik a Roboszkóp, Laczkó Vass Róbert elmélkedős sorozata.
Szeptember 17-től folytatódik élesben a romániai gépkocsipark felújítását célzó akció.
Romániában a kormányzat részéről egymást érik azok az üzenetek, melyek országként sebezhetővé tesznek bennünket és tálcán kínálják az érveket azoknak, akik bűnbakot keresnek.