Lángos
Jean St'Ay
2018. február 23. péntek, 15:10
A párt szerint minden bizonnyal pszichológiai zavarokban szenvedő PSD-ellenes tüntetők voltak.

A Kolozs Megyei Rendőrség pénteken vizsgálatot indított, miután ismeretlen személyek állítólag megpróbálták felgyújtani a Szociáldemokrata Párt (PSD) kolozsvári székházát. A párt képviselői feljelentést tettek, hogy a bejárati ajtót és a falakat valakik leöntötték benzinnel, de Molotov-koktélok nyomaira is leltek.

Carmen Livia Jucan rendőrségi szóvivő kijelentette: telefonon érkezett a bejelentés, miszerint ismeretlen tettesek papírokat, újságokat gyújtottak meg a székház bejárati ajtaja előtt, illetve lelocsolták az ajtót. A vizsgálat jelenleg is folyik.

Gabriel Horia Nasra képviselő, a kolozsvári PSD elnöke azt nyilatkozta, hogy a székházat minden bizonnyal lángba akarták borítani. Az épületen levő PSD-logó mellé egy PCR (Román Kommunista Párt – a szerk.) feliratú papírt illesztettek. Nasra szerint egy demokráciában normális dolog a tüntetés és a kritika, ám ha odáig fajulnak a dolgok, hogy Molotov-koktélokat dobálnak és fel akarják gyújtani a pártszékházat, ez szélsőséges és erőszakos cselekmény. Nem normális dolog, hogy 2018-ban valós pszichikai problémákkal küszködő emberek ilyeneket csinálnak. A képviselő úr reméli, hogy a hatóságok teljesítik kötelességüket.

Körülbelül 100 személy tüntetett a PSD kolozsvári székháza előtt pénteken. A tüntetők elégedetlenségüket fejezték ki amiatt, hogy Tudorel Toader igazságügyi miniszter kezdeményezte Laura Codruța Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség vezetőjének menesztését.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25488
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.