Lángos
Jean St'Ay
2018. február 23. péntek, 15:10
A párt szerint minden bizonnyal pszichológiai zavarokban szenvedő PSD-ellenes tüntetők voltak.

A Kolozs Megyei Rendőrség pénteken vizsgálatot indított, miután ismeretlen személyek állítólag megpróbálták felgyújtani a Szociáldemokrata Párt (PSD) kolozsvári székházát. A párt képviselői feljelentést tettek, hogy a bejárati ajtót és a falakat valakik leöntötték benzinnel, de Molotov-koktélok nyomaira is leltek.

Carmen Livia Jucan rendőrségi szóvivő kijelentette: telefonon érkezett a bejelentés, miszerint ismeretlen tettesek papírokat, újságokat gyújtottak meg a székház bejárati ajtaja előtt, illetve lelocsolták az ajtót. A vizsgálat jelenleg is folyik.

Gabriel Horia Nasra képviselő, a kolozsvári PSD elnöke azt nyilatkozta, hogy a székházat minden bizonnyal lángba akarták borítani. Az épületen levő PSD-logó mellé egy PCR (Román Kommunista Párt – a szerk.) feliratú papírt illesztettek. Nasra szerint egy demokráciában normális dolog a tüntetés és a kritika, ám ha odáig fajulnak a dolgok, hogy Molotov-koktélokat dobálnak és fel akarják gyújtani a pártszékházat, ez szélsőséges és erőszakos cselekmény. Nem normális dolog, hogy 2018-ban valós pszichikai problémákkal küszködő emberek ilyeneket csinálnak. A képviselő úr reméli, hogy a hatóságok teljesítik kötelességüket.

Körülbelül 100 személy tüntetett a PSD kolozsvári székháza előtt pénteken. A tüntetők elégedetlenségüket fejezték ki amiatt, hogy Tudorel Toader igazságügyi miniszter kezdeményezte Laura Codruța Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség vezetőjének menesztését.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25488
A torna leggólgazgadabb meccsén lefocizta a pályáról a sérülésektől is sújtott Tunéziát.
Andreas Wolter a Kolozsvár Pride meghívására érkezett, Boc-ék inkább leléptek Kínába.
Utakat, magánházak udvarait, magasfeszültségű hálózatokat, vezetékeket vert el az eső.
A Kolozs megyei önkormányzat turisztikai és kulturális rendeltetést szán az épületnek.
Szerbia egy félidőn keresztül továbbjutónak számított, de most brazilverésre van ítélve.
Utakat! Villamosítást! Iskolákat! Gyárakat! Városiasítást! Megyésítést! Fogyasztást! De milyen áron?
Egyes román sajtólátnokok már azt vizionálják, hogy hamarosan a bukaresti parlamentben is magyarul fognak beszélni.
Amikor ugyanis első alkalommal verték fejbe a bírói kalapáccsal, bizony megtette, amit ilyenkor tenni szokás.
Van egy jó hír, meg egy rossz hír Románia számára. Egyéni fogyasztásban legyőzte a magyarokat. Na de vajon miért? A válaszban ott a rossz hír.
Civilek tüntetnek hetek óta minden csütörtök reggel a kolozsvári PSD és RMDSZ székháza előtt. Elmentük a szövetség Majális utcai ügyvezető elnöksége elé és megkérdeztük a demonstrálókat: mi ellen tüntetnek?
A: két hét fizetett szabadságot. B: egy terepjárót. C: három és fél év letöltendőt.
Folytatódik a Roboszkóp, Laczkó Vass Róbert elmélkedős sorozata.
Videóbírós döntetlen, hősiesség és súlyos alázás folyt ma a vébén. Messit egyszerűen eltüntették.
A bukaresti kormány egyre több mindennek fordít hátat. Most éppen egy autópályának. Miért pont a Világbank képezne kivételt?