Lángos
Jean St'Ay
2018. február 23. péntek, 15:10
A párt szerint minden bizonnyal pszichológiai zavarokban szenvedő PSD-ellenes tüntetők voltak.

A Kolozs Megyei Rendőrség pénteken vizsgálatot indított, miután ismeretlen személyek állítólag megpróbálták felgyújtani a Szociáldemokrata Párt (PSD) kolozsvári székházát. A párt képviselői feljelentést tettek, hogy a bejárati ajtót és a falakat valakik leöntötték benzinnel, de Molotov-koktélok nyomaira is leltek.

Carmen Livia Jucan rendőrségi szóvivő kijelentette: telefonon érkezett a bejelentés, miszerint ismeretlen tettesek papírokat, újságokat gyújtottak meg a székház bejárati ajtaja előtt, illetve lelocsolták az ajtót. A vizsgálat jelenleg is folyik.

Gabriel Horia Nasra képviselő, a kolozsvári PSD elnöke azt nyilatkozta, hogy a székházat minden bizonnyal lángba akarták borítani. Az épületen levő PSD-logó mellé egy PCR (Román Kommunista Párt – a szerk.) feliratú papírt illesztettek. Nasra szerint egy demokráciában normális dolog a tüntetés és a kritika, ám ha odáig fajulnak a dolgok, hogy Molotov-koktélokat dobálnak és fel akarják gyújtani a pártszékházat, ez szélsőséges és erőszakos cselekmény. Nem normális dolog, hogy 2018-ban valós pszichikai problémákkal küszködő emberek ilyeneket csinálnak. A képviselő úr reméli, hogy a hatóságok teljesítik kötelességüket.

Körülbelül 100 személy tüntetett a PSD kolozsvári székháza előtt pénteken. A tüntetők elégedetlenségüket fejezték ki amiatt, hogy Tudorel Toader igazságügyi miniszter kezdeményezte Laura Codruța Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség vezetőjének menesztését.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25488
Az amúgy civilizáltabb hangvételű szövegből ismét csak az derül ki, hogy a magyarok, meg az oroszok, az EU... és a sorok között ott remeg a hazafias Erdély-féltés is.
Hát, ehhez nagyon nincs mit hozzáfűzni. Sabin Gherman írása az idei magyar nemzeti ünnep alkalmából. A centenáriumi évben.
Nem volt ellenfele a hivatalban levő államfőnek.
Nem az útviszonyoknak megfelelően autóztak.
Szombaton ünnepélyes keretek között tették le az új épület alapkövét.
Leállíttatták a kulturális és oktatási ügyekkel foglakozó British Council tevékenységét is.
Cătălin Cherecheș éppen a magyar nemzeti ünnepen sokkolta az ünneplő közösséget azzal, hogy nekiment a Németh László Elméleti Líceumnak.
Kattintás után kiderül! (Vagy nem, de legalább szavazhat róla.)
A „párhuzamos állam” elleni küzdelem szellemében a SRI és a DNA kapcsolatára kíváncsi a kormány.
És hogyan emlékezzünk rá? 1848 a népünnepély, az erőszak és a megdicsőülés között.
Eddig az volt a román diskurzus központi témája, hogy jaj, a magyarok elrabolták a nemzeti gázt. Most meg az, hogy a magyarok tulajdonképpen ráfaragtak a gázügyletre.
Arra kérik a magyarokat, hogy a napokban ne utazzanak Kárpátaljára.
Románia kettészakadt. Az egyik része Európához tartozik. A másik valamiféle fanarióta nagybirtokhoz. Sabin Gherman írása.
A mostohává forduló idő sem zavarta el a legkitartóbb ünneplőket.