Az állásával felel a közlekedési miniszter az autópályák határidőre való elkészültéért

Nem biztos, hogy érdemes tartós tejet bevinnie a hivatalába.
Hirdetés

Lucian Șova közlekedési miniszter tisztségébe kerülhet, ha idén nem készül el a tervezett 60 kilométer autópálya – jelentette ki Viorica Dăncilă miniszterelnök.

A kormányfő azt mondta egy vasárnap esti televíziós műsorban, hogy több zben is egyeztetett már a közlekedési tárca vezetőjével a kormányprogramba foglalt projektekkel kapcsolatban, és megegyeztek, hogy március 10-11-éig elkészül „egy jól dokumentált ütemterv”, amelyben azt is megjelölik, hogy kik felelnek a határidők betartásáért.

„Mindenkinek tartania kell magát azokhoz a határidőkhöz, amelyekért felel (…) beleértve a minisztert is. Nem lehetnek késések, csak ha ezeket objektív tényezők okozzák ” – fogalmazott Dăncilă a România TV egyik műsorában.

Hozzátette, ebben az évben 60 km autópálya építése a cél.

Hirdetés

„Ebben az évben 60 km sztráda építését tervezzük, és ezt meg is valósítjuk. 2020 végéig pedig elkészül a 350 km autópálya, ahogyan az a kormányprogramban szerepel. Sőt mi több: vásárolunk még 27 Tarom-gépet. Hármat már vásároltunk, és 2020 végéig továbbiak beszerzését tervezzük” – tette hozzá.

A miniszterelnök kérdésre válaszolva hozzátette, a közlekedési tárca vezetőjének a tisztségébe kerülhet, ha nem készül el idén a tervezett 60 km autópálya.

Hirdetés