Molotov-koktéllal támadtak a PSD kolozsvári székházára

A párt szerint minden bizonnyal pszichológiai zavarokban szenvedő PSD-ellenes tüntetők voltak.
Hirdetés

A Kolozs Megyei Rendőrség pénteken vizsgálatot indított, miután ismeretlen személyek állítólag megpróbálták felgyújtani a Szociáldemokrata Párt (PSD) kolozsvári székházát. A párt képviselői feljelentést tettek, hogy a bejárati ajtót és a falakat valakik leöntötték benzinnel, de Molotov-koktélok nyomaira is leltek.

Carmen Livia Jucan rendőrségi szóvivő kijelentette: telefonon érkezett a bejelentés, miszerint ismeretlen tettesek papírokat, újságokat gyújtottak meg a székház bejárati ajtaja előtt, illetve lelocsolták az ajtót. A vizsgálat jelenleg is folyik.

Gabriel Horia Nasra képviselő, a kolozsvári PSD elnöke azt nyilatkozta, hogy a székházat minden bizonnyal lángba akarták borítani. Az épületen levő PSD-logó mellé egy PCR (Román Kommunista Párt – a szerk.) feliratú papírt illesztettek. Nasra szerint egy demokráciában normális dolog a tüntetés és a kritika, ám ha odáig fajulnak a dolgok, hogy Molotov-koktélokat dobálnak és fel akarják gyújtani a pártszékházat, ez szélsőséges és erőszakos cselekmény. Nem normális dolog, hogy 2018-ban valós pszichikai problémákkal küszködő emberek ilyeneket csinálnak. A képviselő úr reméli, hogy a hatóságok teljesítik kötelességüket.

Körülbelül 100 személy tüntetett a PSD kolozsvári székháza előtt pénteken. A tüntetők elégedetlenségüket fejezték ki amiatt, hogy Tudorel Toader igazságügyi miniszter kezdeményezte Laura Codruța Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség vezetőjének menesztését.

Hirdetés