Elena Udrea nem csak a teológiai vizsgákról hiányzott

A saját bírósági tárgyalásáról is. Elrepült, egyenesen Costa Ricába. Ahol egy másik nagy hiányzó, Alina Bica is dekkol.
Hirdetés

Beszámoltunk arról, hogy Elena Udrea volt régiófejlesztési és turisztikai minisztert kivágták a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem ortodox teológia karáról, mert nem jelent meg a 2017-es nyári vizsgaidőszak felmérésein.

Igen ám, de az is kiderült, hogy Udrea asszony a 2009-es választási kampány illegális finanszírozási ügyében február 8-ára kiírt tárgyaláson sem jelent meg. Ügyvédje szerint azért nem tudott jelen lenni a tárgyaláson, mert éppen Görögország fővárosában, Athénban tartózkodott.

Igen ám, de a Rise Project időközben kiderítette, hogy Elena Udrea nem Görögországban volt, vagy nem állt meg ott. Ugyanis bizonyíték van arra, hogy február 14-én megérkezett a San José-i repülőtérre. San José pedig Costa Rica fővárosa.

A véletlen pedig úgy hozta, hogy Costa Ricában tartózkodik Alina Bica is, a Szervezett Bűnőzés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) volt vezetője is. Aki ellen szintén bírósági eljárás folyik idehaza, hivatali visszaélés ügyében.

Elena Udrea csütörtök este szabad szájú Facebook-bejegyzésben reagált az eseményekre. Többek között megüzente a „gyáváknak”, hogy ő márpedig oda megy, ahova akar, amíg szabad állampolgár, még akkor is, ha egy olyan országnak állampolgára, amely egyáltalán nem tartja tiszteletben a polgárok szabadságát és jogait.

Hirdetés

 

Jelen pillanatban tehát összesen 11 olyan közéleti személyiség távozott az országból, akiket korrupció miatt elítéltek, vagy korrupciós ügyben folyik ellenük bírósági eljárás. Íme, a lista: Alexander Adamescu, Puiu Popoviciu, Sebastian Ghiță, Radu Mazăre, Alina Bica, Markó Attila, Elan Schwartzenberg, Codruț Marta, Ioan Bene, Vlad Cosma és Elena Udrea.

Hirdetés