A bajor pénzügyminiszter nem látja szívesen Romániát az eurózónában (VIDEÓval)

És ez akkor sem melegíthet senkit, ha Markus Soeder Bulgáriát is megemlítette.
Hirdetés

Az uniós csatlakozási szerződés értelmében Romániának le kell mondania a lejről, és be kell vezetnie az eurót. A bukaresti hivatalosságok szerint ez a váltás 2022 előtt nem következhet be.

Igen ám, de az EU-ban sokan hevesen ellenzik magát az alapgondolatot. Legutóbb Markus Soeder, Bajorország (a legnagyobb német tartomány) pénzügyminisztere mondott nemet Románia és Bulgária eurózónához való csatlakozására.

„Egyesek az eurózóna bővítéséről beszélnek. Edmund Stoiber (Bajorország volt miniszterelnöke – a szerk.) és a bajor kormány annak ellenezte Görögország csatlakozását az Eurózónához, mert a görögök nem hittek a számokban. Úgyhogy ma tisztában kell lenni egy dologgal. Ha az eurózóna bővítését fontolgatják, akkor nem akarunk hallani további trükkökről, és nem akarjuk az eurózónát olyan országok felé bővíteni, mint Bulgária és Románia. Nem hisszük, hogy ez a döntés jóra vezethet.”

Nos, a romániai ügyek jelenlegi állását tekintve, a bejelentett gazdasági dübörgés ellenére, a bajor hozzáálláson nem tudunk csodálkozni.

Hirdetés

 

Hirdetés